Atgal

Europiniai mokymai ir tarptautinė konferencija Nacionaliniame vėžio institute

   Bir. 05, 2019

Šių metų gegužės 13 – 16 d. Nacionaliniame vėžio institute (NVI) vyko tarptautinė mokslinė konferencija „Lokalaus ir išplitusio (oligometastatinio ir metastatinio) prostatos vėžio diagnostika ir gydymas“.
 
 
Konferencijos metu vyko paskaitos ir mokymai, dalyviai galėjo stebėti vykdomas interaktyvias transliacijas iš operacinės, kurių metu buvo pristatytos NVI onkourologijos skyriuje taikomos technologijos –  DEX robotizuota ranka, biopsija su MRT navigacija, TUR su NBI apšvietimu, pošlapliniai raiščiai ir dirbtiniai sfinkteriai. Šias transliacijas, gavus prisijungimą, internetu buvo galima stebėti visame pasaulyje. Transliuotų operacijų vaizdo įrašai yra saugomi ir gali būti peržiūrimi 6 mėnesius po konferencijos.
Paskaitas skaitė NVI Onkourologijos ir kitų skyrių gydytojai. Visomis konferencijos dienomis vyko multidisciplininiai konsiliumai (MDK), skirti individualiems klinikiniams atvejams aptarti, kuriuose aktyviai dalyvavo NVI onkourologijos, radiologijos bei kitų skyrių gydytojai ir svečiai iš kitų gydymo įstaigų.
Nacionalinį vėžio institutą tarptautinei auditorijai pristatė bei apžvelgė institute atliekamus prostatos vėžio tyrimus bei paskaitas skaitė Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus pavaduotoja mokslui ir plėtrai, laikinai einanti direktorės pareigas prof. S. Jarmalaitė.
Konferencijoje dalyvavo VU Santaros klinikų generalinis direktorius gydytojas urologas prof. F. Jankevičius, jis skaitė paskaitą „Kas žinoma apie atsparumą gydymui abirateronu?“. Šių klinikų gydytojas urologas A. Bakavičius skaitė paskaitą „Progresavusio prostatos vėžio diagnostika ir gydymo pasirinkimas“, gydytojas patologas D. Dasevičius – „Prostatos vėžio morfologinė diagnostika“.
Aktyviai prie MDK aptarimų prisidėjo kolegos iš Respublikinės Klaipėdos ligoninės (gyd. urologai M. Paserpskis, T. Gudauskas, V. Raševskis) bei Kauno klinikų (gyd. urologai prof. M. Jievaltas, Ž. Gudžinskas).
Mokymuose dalyvavo užsienio svečiai. Į renginį atvyko Radboud universiteto medicinos centro (Nyderlandai) urologijos tyrimų direktorius prof. J. A. Schalken, kuris skaitė paskaitą „Neinvazyvūs testai prostatos vėžio nustatymui“. Svečiai iš Villa Mafalda ligoninės (Italija) gyd. urologai F. Buemi, M. diMarco ir P. Raniero pristatė temą „Šlapimo nelaikymo gydymas po radikalios prostatektomijos“ ir kartu su Nacionalinio vėžio instituto gyd. urologu A. Patašiumi vykdė demonstraciją iš operacinės (tema – „Pooperacinis šlapimo nelaikymas: indikacijos chirurginiam gydymui. Diagnostika, pošlaplinių raiščių ir sfinkterių parinkimas“).
Svečiai iš Šiaurės Estijos medicinos centro (Estija), gyd. urologas P. Baum ir operacinės slaugytoja A. Arutjunjan kartu su Nacionalinio vėžio instituto gyd. urologais P. Bosu ir M. Kinčiumi atliko laparoskopinę operaciją – radikalią prostatektomiją su nervinio pluošto išsaugojimu, panaudojant specialų NBI apšvietimą bei taikant DEX robotizuotą ranką.
Konferenciją ir mokymus organizavo Nacionalinio vėžio instituto Onkourologijos skyriuje įsikūręs Europos urologų asociacijos (EBU-EAU) pripažintas ir sertifikuotas Prostatos vėžio ekscelencijos centras. Medicinos specialistams prisijungusiems prie mokymų buvo suteikta tarptautinė EACCME (European Accreditation Council for Continuing Medical Education) akreditacija. Tai pirma NVI surengta tokio tipo konferencija.
 




Atnaujinta 2019-06-06 11:44