Atgal

Prof. Luca Giovanella skaitė paskaitą apie vėžio žymenų reikšmę klinikoje

   Spa. 24, 2019

Spalio 23 d. Nacionaliniame vėžio institute (NVI) viešėjo ir paskaitą skaitė kviestinis lektorius, mokslinę-klinikinę praktiką vykdantis profesorius Luca Giovanella iš Pietų Šveicarijos Onkologijos instituto Branduolinės medicinos klinikos, Skydliaukės ligų diagnostikos ir gydymo kompetencijos centro ir Ciuricho universitetinės ligoninės (Šveicarija).

Savo paskaitoje „Endokrininiai ir neuroendokrininiai vėžio žymenys klinikinėje praktikoje“ prof. L.Giovanella supažindino klausytojus su neuroendokrininių navikų savybėmis, apžvelgė vėžio žymenų diagnostinę, predikcinę išgyvenamumo ir atsako į gydymą reikšmę, žymenų taikymo galimybes patikslinant įvairių lokalizacijų vėžio diagnozę, pasidalino žymenų naudojimo rekomendacijomis gydant skydliaukės vėžį ir kitas skydliaukės ligas.

Taip pat profesorius lankėsi NVI mokslinėse laboratorijose – susipažino su Molekulinės onkologijos laboratorija ir Genetinės diagnostikos laboratorijos Vėžio žymenų grupe. Apie NVI tiriamus vėžio žymenis svečiui papasakojo Vėžio žymenų grupės vyresnioji ordinatorė dr. Rasa Sabaliauskaitė.

Prof. L.Giovanella su laikinąja NVI vadove prof. Sonata Jarmalaite aptarė galimybes inicijuoti bendrus tyrimus bei galimas mokslinių tyrimų kryptis.

Prof. Luca Giovanella kaip kviestinis lektorius yra skaitęs pranešimus daugiau nei 300 tarptautinių kongresų, nuolat dalyvauja daugelio mokslinių žurnalų, tarp jų Journal of Nuclear Medicine, European Journal of Nuclear Medicine and Molecular Imaging, Thyroid, leidybinėse grupėse ir yra daugiau nei 250 mokslinių publikacijų autorius.

 




Atnaujinta 2020-07-15 22:39