Atgal

NVI ir „Roche Lietuva“ pasirašė bendradarbiavimo deklaraciją

   Vas. 04, 2022

Nacionalinis vėžio institutas ir „Roche Lietuva“ pasirašė bendradarbiavimo deklaraciją. Partneriai įsipareigoja bendradarbiauti siekiant įgyvendinti bendrus strateginius tikslus, inovatyvius sprendimus sveikatos apsaugos sektoriuje, gerinti diagnostikos ir gydymo kokybę, vykdyti bendras veiklas.

NVI yra vienintelė Lietuvoje specializuota onkologinių ligų gydymo ir mokslo įstaiga ir vienintelis Baltijos šalyse Europos onkologijos institutų organizacijos akredituotas klinikinis vėžio centras. NVI strateginis tikslas yra vykdyti tarptautinio lygio onkologijos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbus, siekiant sudaryti prielaidas sergamumui piktybiniais navikais ir mirtingumui nuo jų mažinti bei pagerinti sergančiųjų piktybiniais navikais gyvenimo kokybę.

„Roche Lietuva“ siekis – iki 2030 m. sveikatos apsaugos sektoriui pasiūlyti dvigubai daugiau inovatyvių sprendimų tuo pačiu sumažinant visuomenei tenkančius kaštus. „Roche Lietuva“ kelia tikslą spartinti Lietuvos sveikatos sistemos vystymąsi, dalintis žiniomis ir teikti inovatyvius, individualizuotus sveikatos priežiūros sprendimus.

Todėl 2022 m. vasario 4 d. Nacionaliniame vėžio institute NVI vadovė prof. Sonata Jarmalaitė ir „Roche Lietuva“ generalinė direktorė Rasa Jonušienė pasirašė bendradarbiavimo deklaraciją.

Joje numatyta, kad NVI ir „Roche Lietuva“ bendradarbiaus siekdami įgyvendinti bendrus strateginius tikslus, kurie susiję su pacientų ir visuomenės gerove, medicinos mokslo pažanga, diagnostikos ir gydymo kokybės gerinimu, o taip pat vykdys bendras veiklas, sieks inovatyvių sprendimų sveikatos apsaugos sektoriuje, taip siekiant sumažinti visuomenei tenkančius kaštus.

„Personalizuotos medicinos strategija iš esmės keičia vėžio diagnostiką ir gydymą, gerina išgyvenamumo rodiklius. Šiems pokyčiams įgyvendinti reikia visų mūsų žinių ir sutelkto darbo. Bendradarbiaujant su „Roche Lietuva“ tikimės ne tik proveržio vėžio diagnostikos ir gydymo srityje, bet ir didėjančių personalizuotos medicinos kompetencijų ir žinomumo tarp gydytojų specialistų, sveikatos politikų, o svarbiausia – pacientų. Didėjantis visuomenės sveikatos raštingumas padės ne tik sėkmingiau gydyti vėžį, bet ir išvengti ligos, kenksmingų veiksnių, formuoti ir skleisti sveikos gyvensenos įgūdžius,“ – kalba NVI vadovė prof. S. Jarmalaitė.

Anot „Roche Lietuva“ generalinės direktorės, kartu su NVI pasirašyta deklaracija leis kurti geresnę ateitį pacientui. „Pagrindinė farmacijos kompanijos „Roche“ varomoji jėga – siekis suteikti žmonėms daugiau galimybių pailginti gyvenimą bei pagerinti jo kokybę. Bendrovė jau 125 metus auga ir tobulėja kartu su besikeičiančia visuomene, o savo strategiją grindžia individualiu požiūriu į pacientą. Toks požiūris ir kompanijos veiklos sritys, kurios apima vaistų ir diagnostikos priemonių kūrimą, atveria galimybes įgyvendinti personalizuotos sveikatos priežiūros strategiją. Tokiu būdu puoselėjama tradicija kartu su parneriais keisti dabartį ir kurti geresnę ateitį,“  - kalba „Roche Lietuva“ generalinė direktorė R. Jonušienė.

 

 





Atnaujinta 2022-02-04 12:29