Atgal

Stengsimės padėti iš Ukrainos atvykstantiems karo pabėgėliams, sergantiems vėžiu

   Kov. 11, 2022

Nacionalinis vėžio institutas (NVI) deda pastangas pagelbėti nuo karo veiksmų bėgantiems ir atvykstantiems į Lietuvą Ukrainos gyventojams, sergantiems vėžiu.

Užsiregistravę ir į NVI kreipęsi pacientai bus gydomi pagal Lietuvos gydymo metodikas ir šiuo metu galiojančią sveikatos paslaugų teikimo tvarką. Asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo tvarka nepaprastosios padėties galiojimu laikotarpiu užsieniečiams, pasitraukusiems iš Ukrainos dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų, numatoma LR teisės aktuose.

Kai atvykę į Lietuvą užsiregistruosite Migracijos departamente ir gausite leidimą gyventi Lietuvoje, deklaruokite gyvenamosios vietos adresą  ir užsiregistruokite pas šeimos gydytoją. Su šeimos gydytoju, jau turėdami socialinio draudimo numerį, galėsite aptarti poreikį gauti specializuoto gydymo paslaugas.

Gavę šeimos gydytojo siuntimą konsultacijai į NVI, užsiregistruokite į NVI internetu arba trumpuoju telefonu 1875.

Kai gausite vizito laiką ir atvyksite į NVI, Jums bus suteikta konsultacija multidisciplininėje komisijoje, kurioje specialistai – patologai, radiologai, chirurgai, chemoterapeutai, radioterapeutai – aptars Jūsų ligos situaciją. Kitaip tariant, nuspręs, pratęsti nutrauktą arba pradėti neatidėliotiną onkologinės ligos gydymą. Dėl paslaugų apmokėjimo nustatyta tvarka kreipsimės į komisiją prie Sveikatos apsaugos ministerijos (Pacientų siuntimo konsultuotis, išsitirti ir (ar) gydytis Europos ekonominei erdvei priklausančiose valstybėse, Jungtinėje Karalystėje ir Šveicarijoje komisiją), kurioje bus nuspręsta dėl tolimesnių sveikatos priežiūros paslaugų – konsultavimo, ištyrimo ir gydymo – finansavimo.

Gydymas bus pradėtas nedelsiant, vos gavus komisijos pritarimą dėl specializuotų paslaugų finansavimo – onkologinės ligos chirurginio, priešnavikinio medikamentinio ir / ar spindulinio gydymo.  

Jeigu nuspręsite siekti mokamo gydymo, paslaugas NVI galėsite gauti nedelsiant. Siekiant kompensuoti Jūsų gydymo išlaidas NVI specialiai sukurtas pagalbos Ukrainai fondas.

Atvykdami konsultacijai į NVI būtinai atsivežkite visus medicinos dokumentus, išrašus ar laikmenas, susijusius su Jūsų liga. Kadangi Jūsų atvykimo į Lietuvą, registracijos procedūros bei sprendimas dėl Jūsų gydymo finansavimo  gali užtrukti, primename, kad vienam mėnesiui, o kai kuriais atvejais ir ilgesniam laikui, nutrauktas medikamentinis vėžio gydymas arba nepradėtas suplanuotas chirurginis gydymas neturėtų ženkliai keisti Jūsų ligos situacijos. Tačiau, akivaizdžiai blogėjant sveikatos būklei, nedelsiant kreipkitės į artimiausią gydymo įstaigą. Skubi medicinos pagalba ir kitos būtinosios sveikatos priežiūros paslaugos teikiamos nemokamai.

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad NVI nekonsultuoja dėl kraujo ligų ir vaikų onkologinių ligų.

Nacionalinis vėžio institutas siekdamas geranoriškai padėti Ukrainos onkologiniams pacientams:

  • masimaliai sumažino mokamų paslaugų įkainį,
  • pirmąją konsultaciją teikia nemokamai,
  • NVI gydytojai dirbs savanorystės principu, laisvu nuo pagrindinių pareigų metu.

 

 

 

 

 

 

 





Atnaujinta 2022-03-15 09:46