Atgal

Naujas Nacionalinės bibliotekos projektas NVI pacientams: įvyko pirmasis Skaitytojų klubo susitikimas

   Kov. 31, 2022

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka nuosekliai plečia partnerių tinklą ir stiprina sistemingą bendradarbiavimą su svarbiausiomis šalies valstybinėmis ir privačiomis aukštojo mokslo, kultūros, sveikatos apsaugos, verslo įmonėmis ir institucijomis – pradėtas NVI pacientams skirtas biblioterapijos projektas.

Nacionalinė biblioteka pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Nacionaliniu vėžio institutu ir susitarė dėl ilgalaikio, kryptingo, geranoriško ir abipusės naudos principu pagrįsto aktyvaus tarpinstitucinio bendradarbiavimo. „Glaudus bendradarbiavimas su įvairiais socialiniais partneriais tampa prioritetine Nacionalinės bibliotekos veiklos sritimi. Tai leidžia tiek mums, tiek partneriams susikoncentruoti ties tuo, ką darome geriausiai. Ieškome bendradarbiavimo būdų, kurie padėtų kurti vertę ir bibliotekai, ir Nacionaliniam vėžio institutui. Daugiabriaunėje mūsų bibliotekos veikloje galima rasti įdomių nišų bendriems projektams, jie padėtų skleistis naujoms galimybėms ir tobulintų institucijų veiklą“, – Nacionalinės bibliotekos vadovas prof. dr. R. Gudauskas akcentuoja apipusės partnerystės naudą.

Bibliotekos draugystė su Nacionaliniu vėžio institutu užsimezgė vasarą – bibliotekos darbuotojų vedamose biblioterapijos dirbtuvėse Palangos vasaros skaitykloje apsilankiusi NVI Chemoterapijos skyriaus vedėja doc. dr. Birutė Brasiūnienė susidomėjo galimybėmis taikyti biblioterapiją onkologiniams ligoniams. Vėliau sekė susitikimai ir pokalbiai apie taikomas biblioterapijos metodikas, NVI atstovai, apsilankę Nacionalinėje bibliotekoje, išmėgino jas praktiškai. Gimė sumanymas tęsti bendradarbiavimą ir jį įteisinti sutartimi.

Kovo 30 d. įvyko pirmasis  Skaitytojų klubo susitikimas NVI pacientams Nacionalinėje bibliotekoje. „Atrodo, kad viskas praėjo labai neblogai, su septyniomis į klubą atvykusiomis moterimis smagiai padirbėjome, susipažinome su biblioterapija, išsirinkome knygą, kurią kartu skaitysime  ir aptarsime kitame susitikime. Moterys smalsios, žingeidžios, intelektualios ir mėgstančios skaityti. Sutarėme, kad su ta pačia grupe susitinkame dar balandžio ir gegužės mėnesiais, o nuo rugsėjo – matysime pagal situaciją, kaip seksis,“ – pasakoja viena iš biblioterapijos užsiėmimą vedančiųjų vyriausioji bibliotekininkė Rasa Derenčienė.

 





Atnaujinta 2022-03-31 11:42