Atgal

Suvažiavime patirtimi dalijosi spindulinės terapijos specialistai iš Lietuvos gydymo įstaigų

   Geg. 23, 2022

Gegužės 13 d. Klaipėdoje įvyko Lietuvos spindulinės terapijos sąjungos suvažiavimas. Suvažiavime dalyvavo apie 70 šios profesinės bendrijos narių. Lietuvos spindulinės terapijos sąjunga yra įkurta 1995 metais ir vienija visas spindulinio gydymo procese dalyvaujančias profesijas – onkologus radioterapeutus, radiologijos technologus ir medicinos fizikus.

Suvažiavimo metu vyko konferencija “Šiuolaikinė radioterapija ir sukaupta patirtis Lietuvos centruose”. Pranešimus skaitė ir savo patirtimi bei vizijomis dalinosi atstovai visų Lietuvos gydymo įstaigų, kuriose pacientams taikoma spindulinė terapija. Nacionalinio vėžio instituto atstovai pristatė keturis pranešimus. NVI įdiegtas inovacijas ir taikomas inovatyvias ST metodikas savo pranešime „Šiuolaikinės radioterapijos patirtis NVI“ pristatė Asta Žilevičienė. Skaitydamas pranešimą „Medicinos fizika šiuolaikinėje medicinoje – kas toliau?“ dr. Jonas Venius kalbėjo apie spindulinės terapijos vystymosi tendencijas personalizuoto gydymo link ir pabrėžė fundamentalaus mokslo bei medicinos fizikos svarbą individualizuojant gydymo būdus, pritaikant metodikas bei procedūras konkrečiai paciento situacijai. Daiva Sendiulienė perskaitė pranešimą „Vaikų viso kūno spindulinė terapija NVI“, kuriame pasidalino NVI komandos patirtimi atliekant viso kūno spindulinę terapiją vaikams. Savo pranešime „ADG brachiterapija gydant prostatos vėžį: NVI patirtis“ Justinas Jonušas papasakojo apie ADG brachiterapijos galimybes ir perspektyvas, pasidalino NVI patirtimi ir pristatė būsimą klinikinę studiją.

Suvažiavime buvo išrinktas Lietuvos spindulinės terapijos sąjungos prezidentas ir taryba. LSTS taryboje šią kadenciją darbuosis dr. Aista Plieskienė iš Klaipėdos universitetinės ligoninės, onkologas radioterapeutas Jonas Gečas iš Rajoninės Šiaulių ligoninės, LSMUL Kauno klinikų medicinos fizikė dr. Evelina Jaselskė,trys Nacionalinio vėžio instituto atstovai – onkologės radioterapeutės Violeta Nevulis-Obuchovska bei Rita Steponavičienė ir medicinos fizikas dr. Jonas Venius.

LSTS prezidente išrinkta dr. Erika Korobeinikova, onkologė radioterapeutė iš LSMUL Kauno klinikų.

Nuotraukų autorius – Vytautas Liaudanskis.

 





Atnaujinta 2022-05-27 13:06