Atgal

Nacionalinėje bibliotekoje – antrasis NVI Skaitytojų klubo sezonas

   Spa. 07, 2022

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje veikiantis NVI pacientų ir jų draugų Skaitytojų klubas pradėjo antrąjį skaitymo sezoną. Biblioterapijos elementus savo veikloje taikantis klubas skaitytojus sukvietė dar kovą. Po vasaros atostogų, rugsėjo 29 d., senosios ir naujos klubo narės vėl susirinko nuoširdžiam pokalbiui apie knygas.

„Dalyvauti naujojo sezono Skaitytojų klubo veikloje užsiregistravo 12 dalyvių, 6 senbuvės ir 6 naujokės, džiaugiamės, kad dalis klubo narių panoro tęsti veiklą. Tai rodo, kad pomėgis skaityti prasmingai įsipina į jų kasdienybę, kad ateidamos į Klubo susitikimus moterys susitelkia į mėgstamą užsiėmimą, pasidalina savo įžvalgomis ir atradimais, pasidžiaugia ir tiesiog gerai praleidžia laiką“, – sako viena klubo vadovių Rasa Derenčienė.

Rugsėjo susitikime klubo narės aptarė dar gegužės mėnesį išsirinktą japonų rašytojos Hiro Arikawos romaną „Keliaujančio katino kronikos“, subtiliai kalbantį apie sergančiojo ir jo augintinio tarpusavio ryšius, jautrią jų išgyvenimo kelionę. Susitikimo dalyvės atvirai dalijosi savo jausmais skaitant tekstą, reagavo į vienos kitų pastebėjimus. Buvo ir atradimų.

„Susitikimai klubuose pagal pomėgius – jau yra terapiniai, o tos pačios knygos skaitymas ir jos aptarimas, dalinimasis išgyvenimais reaguojant į tekstą, terapinį aspektą dar sustiprina. Malonu buvo išgirsti, kad moterys per vasarą pasiilgo šios veiklos ir susirinko iš anksto apmąsčiusios, apie ką norėtų pakalbėti, o kai kurios – ir kokią knygą norėtų pasiūlyti kartu skaityti ateinančiam susitikimui“, - džiaugėsi kita klubo vadovė dr. Daiva Janavičienė.

Kitam susitikimui Klubo narės balsuodamos išsirinko aptarti latvių prozininko, aktoriaus ir režisieriaus Andrio Kalnozolo romaną „Mane vadina Kalendorium“. Ir atsisveikino iki spalio mėnesio paskutiniojo trečiadienio.

Nuotraukų autorius: Vygaudas Juozaitis.





Atnaujinta 2022-10-07 09:20