Atgal

Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klube – 2023-2024 metų sezono apibendrinimas

   Geg. 23, 2024

Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje veikia du suaugusiųjų skaitytojų klubai, vieno jų nariais yra NVI pacientai ir jų draugai. Kartu su klubo vadovėmis Daiva Janavičiene ir Rasa Derenčiene klubas gegužės mėnesį užbaigė trečiąjį sezoną. Nuo rugsėjo iki gegužės mėnesio kartu perskaitytos ir aptartos septynios knygos. "Prieš šv. Kalėdas turėjome pasakų terapijos užsiėmimą, o sezoną baigėme skaitydamos ir aptardamos iš anksto pasirinktą, jautriai sielą palietusį eilėraštį", – pasakoja klubo vadovės.

Pasak klubui vadovaujančių D. Janavičienės ir R. Derenčienės, smagu, kad į klubo veiklą įsitraukė nauji nariai. "Labai džiaugiamės naujai į klubą įsirašiusiais nariais, diskusijose nuomonių įvairovė ne tik vysto toleranciją, bet ir džiugina prasiplėtusiu žvilgsniu į perskaitytą knygą. Jau susiklosčiusi klube atvirumo ir tarpusavio pasitikėjimo atmosfera skatina ir toliau puoselėti bendrystę.

2023-2024 metų sezono mėgiamiausia kartu perskaityta knyga tapo lietuvių autorės Akvilinos Cicėnaitės romanas „Anglų kalbos žodynas“. Visoms apibendrinant kartu perskaitytas knygas buvo įdomu patirti, kad kiekviena jų kažką suteikė mūsų vidiniam pasauliui.

Kitas klubo sezonas prasidės jau rudenį, norinčius papildyti mūsų gretas registruosime rugsėjo pradžioje. Apie vykstančią registraciją informuosime iš anksto", – sako klubo vadovės.





Atnaujinta 2024-05-23 15:32