Atgal

Įžymaus mokslininko genetiko paskaita

   Bir. 07, 2018

Nacionaliniame vėžio institute birželio 6 d. paskaitą skaitė kviestinis lektorius genetikas prof. Philippos Patsalis iš Kipro.

Savo paskaitoje "Skystoji biopsija onkologijoje: navikinio audinio ir plazmos DNR genetinis profiliavimas" prof. Ph. Patsalis supažindino klausytojus su skystosios biopsijos naudojimo onkologijoje privalumais ir galimybėmis. Mokslininkas pristatė vykdomų šios srities tyrimų rezultatus, kurie patvirtino, kad skystoji biopsija – jau šiandien reali nauda pacientams. Mokslininkas pristatė ir šiandien vystomų tyrimų, kuriais siekiama sukurti naujus priešvėžinės terapijos veiksmingumo, ligos statuso vertinimo metodus, terapijos individualizavimo testus.
 
Prof. Ph. Patsalis interesų ratas, atliekamų tyrimų tikslai yra artimi NVI tyrėjų vykdomų organizmo skysčiuose cirkuliuojančių DNR, RNR, kaip molekulinių vėžio žymenų, vertinimo tyrimų tikslams, todėl mokslininko iš Kipro vizito metu buvo aptartos ir bendrų tyrimų inicijavimo galimybės, tyrimų kryptys. Po paskaitos prof. Ph. Patsalis susipažino su mokslinėmis laboratorijomis, lankėsi Klinikos padaliniuose.
 
Prof. Philippos Patsalis yra pasaulyje pripažintas žmogaus genetikos srities autoritetas. Kaip kviestinis lektorius jis yra skaitęs pranešimus daugiau nei 200 universitetų ir tarptautinių konferencijų. Jis dalyvauja daugelio mokslinių žurnalų leidybinėse grupėse, yra daugiau nei 10 patentų autorius, 10 knygų bendraautoris, daugiau nei 130 mokslinių publikacijų tokiuose žurnaluose kaip Nature Medicine, Lancet, Human Molecular Genetics, American Journal Human Genetics autorius. Prof. Ph. Patsalis yra Lietuvos mokslų akademijos užsienio narys.




Atnaujinta 2018-06-07 15:09