Atgal

Kaip įveikti onkologinės ligos sukeltą krizę?

   Bir. 12, 2018

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kartu su Nacionaliniu vėžio institutu kviečia į paskaitą „Kaip įveikti onkologinės ligos krizę?“. Paskaita skirta visiems, kam rūpi psichologinės pagalbos galimybės sergantiems onkologine liga bei jų šeimos nariams, taip pat ir tiems,  kurie turi ligos patirtį – tiek pacientams, tiek jų artimiesiems. Ją ves lektorė, Nacionalinio vėžio instituto medicinos psichologė-psichoterapeutė, Mykolo Romerio Universiteto psichologijos studijų doktorantė Sandra Birbilaitė, onkopsichologijos srityje dirbanti daugiau nei 12 metų.

Onkologinė liga – daug fizinių, psichologinių ir dvasinių jėgų reikalaujantis išbandymas kiekvieno sergančiojo ir jo artimųjų gyvenime. Kiekvienam, susidūrusiam su šia liga, kyla daugybė klausimų: ką reiškia išgirsta diagnozė, kaip gyventi toliau, kaip išlikti stipriam, kaip susitvarkyti su savo emocijomis, kaip grįžti po gydymo į „normalų“ gyvenimą? Artimiesiems dažnai kyla klausimų, kaip padėti sergančiajam, kaip tinkamai jį paguosti ir palaikyti?

Šio seminaro metu kalbėsime apie psichologę pagalbą sergančiajam vėžiu ir jo artimajam. Aptarsime, kaip bendrauti su sergančiuoju, kokios pagalbos jam reikia iš aplinkinių, bendradarbių, draugų. Pristatysime skirtingus psichologinės pagalbos metodus ir patarsime, kaip pasirinkti sau tinkamiausią psichologinės pagalbos būdą.

Paskaita vyks birželio 14 d. 17.30-19.00 Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure (Polocko g. 12).
Dėmesio! Dalyvių skaičius yra ribotas, todėl vykdoma išankstinė registracija, paspaudus šią nuorodą: https://goo.gl/forms/ESL2uoWy8rCGbBuJ3. Užsiregistravę sulaukite patvirtinimo el. paštu. Paskaita yra nemokama.

Paskaitą organizuoja Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir Nacionalinis vėžio institutas. Dėl išsamesnės informacijos galite kreiptis į visuomenės sveikatos stiprinimo specialistę Alą Cholopovą el. paštu ala.cholopova@vvsb.lt arba telefonu (8 5) 205 3417.





Atnaujinta 2018-06-12 09:31