Atgal

Bėgome ir mokėme krūtų savityros

   Bir. 16, 2018

Šeštąjį kartą vykusiame „Moterų bėgime“ gausiai dalyvavo Nacionalinio vėžio instituto bendruomenė: 20 bėgikių būrys, gydytojai onkologai prof. Valerijus Ostapenko ir dr. Daiva Gudavičienė, nemaža palaikymo komanda. Tradiciniu bėgimu yra siekiama atkreipti dėmesį į krūties vėžį.

Nepriklausomybės aikštėje prie LR Seimo rūmų, kur 19 val. buvo duotas startas „Moterų bėgimui“, pora valandų anksčiau palengva rinkosi sportininkės, palaikymo komandų nariai, smalsūs praeiviai, kurie palapinių ir sėdmaišių miestelyje galėjo ramiai neskubėdami papramogauti pagal savo pomėgius.

Prie krūtų muliažo prof. Valerijus Ostapenko ir dr. Daiva Gudavičienė kantriai mokė ir aiškino, kaip čiuopti krūtis, kaip pajusti krūtų audiniuose galimus navikus. Krūtų savityros pramokti norinčiosioms taip pat buvo siūloma dalyvauti loterijoje ir atsakyti į įvairius su krūtų sveikata susijusius klausimus, buvo dalijami informaciniai lankstinukai.

Į visoje Lietuvoje garsėjantį bėgimą dalyvės užsiregistravo iš daugelio Lietuvos miestų ir net užsienio šalių. Prasidėjusi Gedimino prospekte priešais centrinius Seimo vartus bėgimo trasa ėjo A. Goštauto, Vytauto, Upės gatvėmis, po to dalyvės perbėgo Baltąjį tiltą ir A. Goštauto, A. Tumėno ir Gynėjų gatve grįžo finišuoti Gedimino pr. toje pačioje starto/finišo vietoje.

5 km bėgimą iš Nacionalinio vėžio instituto komandos greičiausiai įveikė Anželika Moločko iš Krūtų ligų chirurgijos ir onkologijos skyriaus. Trasą ji įveikė per 26 min.04 sek.





Atnaujinta 2018-06-20 14:51