Atgal

Nacionaliniam vėžio institutui – europinė akreditacija

   Bir. 25, 2018

Birželio 22 d. Poznanėje įvykusioje 40-oje jubiliejinėje Europos vėžio institutų organizacijos (OECI) asamblėjoje Nacionaliniam vėžio institutui (NVI) buvo įteiktas akreditacijos sertifikatas.

„Gauta atnaujinta Europosvėžio institutų organizacijos akreditacija patvirtina, jog einame europietišku keliu, o tai reiškia, kad onkologiniams pacientams galime pasiūlyti šiuolaikinę mokslo tyrimų rezultatais ir inovatyviomis technologijomis paremtą vėžio diagnostiką ir gydymą, – pasakė NVI mokslinis sekretorius dr. Ernestas Janulionis. – Džiaugiamės, kad NVI reakredituotas kaip tarptautinius standartus atitinkantis klinikinis vėžio centras. Mums didelė garbė būti tarp tokių žinomų Europos vėžio centrų, kaip Julie Bordet institutas Briuselyje, Goustave Roussy institutas Paryžiuje ar Nacionalinis vėžio institutas Budapešte. Pirmą kartą NVI akreditacija buvo suteikta 2013 m.“

Dr. Ernestas Janulionis pripažino, jog reakreditacijos procesas buvo sudėtingas ir pareikalavo nemažai permainų Institute. „Kaip stipriausios Nacionalinio vėžio instituto pusės buvo įvardytas specialiu įsatymu patvirtintas Nacionalinio vėžio instituto statusas, taip pat Institute įdiegtos šiuolaikinės onkologinių ligų diagnostikos ir gydymo inovacijos, koordinuotas multidisciplininės medikų komandos darbas, kas šiandien itin svarbu siekiant gerų vėžio gydymo rezultatų,– pasakė dr. E. Janulionis. – Didžiausia nauda iš to yra vėžiu sergančiam pacientui, kurio optimalūs gydymo rezultatai yra visų NVI dirbančių specialistų – tiek onkologų praktikų, tiek mokslininkų – darbo tikslas.“

Apie Europos vėžio institutų organizaciją

Europos vėžio institutų organizacija (angl. Organisation of European Cancer InstitutesOECI), įkurta 1979 m., šiuo metu vienija 93 įvairių Europos šalių specializuotas onkologijos įstaigas. Organizacijos tikslas – suburti onkologijos mokslo ir gydymo įstaigas į vieną platformą ir sukurti pasaulinio lygio infrastruktūrą, reikalingą Europai, kad būtų galima atlikti moderniausius mokslinius tyrimus, kurie nedelsiant būtų pritaikomi praktiškai vykdant vėžio prevenciją, gydant bei prižiūrint pacientus Europos Sąjungos šalyse.

Europos vėžio institutų organizacijos (OECI) akreditaciją šiuo metu turi 34 vėžio centrai įvairiose Europos šalyse. Pabaltijo šalyse OECI akreditacija suteikta Nacionaliniam vėžio institutui (Lietuva) ir Tartu universitetinei ligoninei (Estija).





Atnaujinta 2018-07-03 14:21