Atgal

Svečiavosi „Moksleivių vyriausybės“ ministrai

   Rug. 21, 2018

Kelių valandų neužteko trumpai pažinčiai su Nacionaliniu vėžio institutu – dešimti metai vykstančio projekto „Moksleiviai į Vyriausybę“ dalyviai Emilis Kaziukėnas iš Jonavos, Dovydas Vasiliauskas iš Kauno, Eglė Tamošiūnaitė iš Vilniaus ir Gabija Miliūtė iš Telšių ne tik klausėsi, bet ir klausinėjo.

Su projekto dalyviais susitikęs NVI mokslinis sekretorius dr. Ernestas Janulionis trumpai apžvelgė Instituto istoriją bei pristatė onkologiją kaip ypač sparčiai besivystančią medicinos sritį, kurioje diagnozuojant ir gydant vėžį taikomos modernios technologijos, naujausi mokslo pasiekimai.

Branduolinės medicinos skyriuje moksleiviai galėjo stebėti, kaip dirbama šio skyriaus diagnostikos padalinyje, o Išorinės spindulinės terapijos skyriuje Medicinos fizikos skyriaus vedėjas dr. Jonas Venius paaiškino, kaip veikia linijinis greitintuvas.

Šiuolaikinių technologijų galimybes diagnozuojant vėžį ir nustatant genetinius vėžio išsivystymą lemiančius pokyčius projekto dalyviams pristatė Genetinės diagnostikos laboratorijos vedėja dr. Rasa Sabaliauskaitė,  Biomedicinos fizikos laboratorijoje su moksleiviais bendravo ir apie mokslo tiriamąjį darbą papasakojo jaunieji laboratorijos mokslininkai.

Apie projektą

Dalyvauti projekte „Moksleiviai į Vyriausybę“  kasmet kviečiami iniciatyvūs ir gerai besimokantys moksleiviai iš visos Lietuvos, taip pat iš užsienio šalyse esančių lietuvių mokyklų. Projekto tikslas – sudaryti sąlygas patiems geriausiems baigiamųjų klasių moksleiviams tiesiogiai susipažinti su Lietuvos Respublikos Vyriausybės veikla ir tapti aktyvesniais piliečiais.

Projektą organizuoja Lietuvos Respublikos Vyriausybė kartu su Lietuvos moksleivių sąjunga, Nacionaline moksleivių akademija. Projekto dalyviai turi galimybę iš arti pamatyti Lietuvos institucijų ir politikų kasdienį darbą ir savaitę patys dalyvauti šioje veikloje.

2018 m. projektas vyko jubiliejinį 10-ąjį kartą.




Atnaujinta 2018-08-27 10:05