Atgal

„Ūsai bėga 2018“ – už vyrų sveikatą

   Lap. 26, 2018

Nacionalinio vėžio instituto (NVI) komanda, propaguojanti sveiką ir fiziškai aktyvų gyvenimo būdą, lapkričio 25 d. dalyvavo bėgime už vyrų sveikatą „Ūsai bėga 2018“ Vilniuje. Bėgimas vyko Vilniaus universiteto botanikos sode, Kairėnuose.

Ketvirti metai vėlyvą rudenį, lapkričio, dar vadinamo Movemberiu, pabaigoje organizuojamas bėgimas už vyrų sveikatą. Tai vis labiau populiarėjantis renginys, skirtas paskatinti vyrus kuo daugiau judėti fiziškai ir būti aktyvesniems dėl savo sveikatos, viešojoje erdvėje skleisti informaciją apie prostatos ir sėklidžių vėžį. Bėgime galėjo dalyvauti visi norintys, turintys tikrus, priklijuotus, dirbtinius, popierinius, nupieštus ar kitokius ūsus.

NVI komanda jau ne pirmi metai dalyvauja bėgime, rodydama sveikos, aktyvios gyvensenos pavyzdį, skatindama vyrus nebijoti profilaktiškai tikrintis , taip pat reikšdama solidarumą su sergančiaisiais.

Labai svarbu sutelkus jėgas padėti ir paremti tuos, kurie jau serga prostatos ar sėklidžių vėžiu. Prostatos vėžys – dažniausia vyrų onkologinė liga, ja kasmet Lietuvoje suserga beveik trys tūkstančiai vyrų. Sėklidžių vėžys – dažniausia onkologinė liga tarp jaunų vyrų.




Atnaujinta 2018-11-28 09:20