Atgal

Tapybos paroda „Aleksandros svajos“

   Gru. 05, 2018

Gruodžio 4 d. Diagnostinės ir intervencinės radiologijos skyriaus koridoriuje (NVI klinikos II aukšte) atidaryta Aleksandros Stankevič tapybos darbų paroda.

Aleksandra Stankevič – proto negalią turinti mergina. Ji neturi tėvų ir artimųjų, todėl šiuo metu gyvena BĮ Valakampių socialinių paslaugų namuose. Dienos metu lanko keramikos užimtumo grupę VšĮ dienos centre „Mes esame“. Aleksandra yra kūrybinga ir meniška asmenybė ne tik keramikos srityje. Ji taip pat ir tapo.

Pastebėję išskirtinai savitus jos darbus, VŠĮ dienos centro „Mes esame“ darbuotojai nusprendė juos parkelti į platesnes erdves, kad juos pamatytų kuo daugiau žmonių.

Aleksandros paveikslai – tai ryškiomis spalvomis užburiantys meno kūriniai. Žiūrėdamas į juos, matai formas, figūras, žaismingai susiliejančias į visumą, kurią kiekvienas žiūrovas gali interpretuoti savaip.

Paveikslų pavadinimus Aleksandra sugalvojo pati. Darbų pavadinimai atskleidžia, ką ji norėjo pasakyti, pavaizduoti savo darbuose, o jos ekspresyvūs kompoziciniai sprendimai leidžia mums pažvelgti į Aleksandros paveikslus jos pačios akimis.

Tapydama Aleksandra savo vidinį pasaulį, emocijas išreiškia spalvų bei formų pavidalu. Taigi jos vidinės būsenos yra tarsi įamžintos kiekviename jos darbe. Tapymas Aleksandrai  sukelia teigiamas emocijas, žadina vaizduotę, skatina pasitikėjimą savimi, o jos paveikslai daugelį mūsų verčia pažvelgti į pasaulį naujai, pamatyti šviečiantį ryškiausiomis spalvomis, paprastą, linksmą bei pilną galimybių.

Parodos organizatoriai nuoširdžiai tikisi, kad ši neįgalios merginos paroda privers žmones nusišypsoti ir įpūs optimizmo, kurio, deja, taip dažnai trūksta visiems mums.





Atnaujinta 2018-12-10 15:55