Atgal

Nacionaliniame vėžio institute lankėsi Rokiškio meras

   Sau. 17, 2019

Susitikime buvo prisimintas drąsus ir pasiaukojamas jauno gydytojo Valerijaus Ostapenko poelgis gelbstint žmogaus gyvybę Sausio 13-osios įvykių metu. Šia proga Rokiškio savivaldybės meras Antanas Vagonis įteikė padėkos raštą NVI Krūties ligų chirurgijos ir onkologijos skyriaus vedėjui prof. Valerijui Ostapenko ir NVI direktoriui prof. Feliksui Jankevičiui.

A.Vagonis prisiminė 1991 m. sausio 13 nakties įvykius, kai Rokiškio miesto gyventojai drauge su kitais Lietuvos žmonėmis apgynė mūsų valstybės laisvę ir nepriklausomybę. Stovėjusiam prie LR Seimo rokiškėnui Alvydui Matulkai prasidėjo širdies priepuolis, jis pargriuvo ant žemės. Šalia jo buvęs gydytojas Valerijus Ostapenko atliko daugiau nei savo pareigą: drauge su kitais šalia buvusiais Parlamento gynėjais ant rankų nunešė žmogų į netoliese gyvenusios uošvės butą ir ten nenuilsdamas ištisas keturias valandas kovojo už žmogaus gyvybę, jį gaivindamas.

2019 m. Laisvės gynėjų dienai skirtame renginyje Rokiškyje sausio 13-osios aukai Alvydui Matulkai buvo atidengta memorialinė lenta. Renginyje, kaip ir kasmet Laisvės gynėjų dienai skirtuose renginiuose Rokiškyje, dalyvavo prof. V. Ostapenko.





Atnaujinta 2019-01-20 13:10