Atgal

Lankėsi Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos narės

   Vas. 21, 2019

Startuojant tradicinio asociacijos labdaros renginio „Sužydėjusi viltis“ (angl. „Blossom of Hope“) viešinimo kampanijai, Tarptautinio Vilniaus moterų asociacijos (International Women‘s Association of Vilnius) narės lankėsi Nacionaliniame vėžio institute (NVI).

Su viešniomis susitiko NVI direktoriaus pavaduotoja mokslui ir plėtrai prof. Sonata Jarmalaitė., NVI Krūtų chirurgijos ir onkologijos skyriaus vedėjas prof. Valerijus Ostapenko, gydytoja radiologė dr. Rūta Briedienė, Chemoterapijos skyriaus vedėja dr. Birutė Brasiūnienė, gydytoja onkologė chemoterapeutė Lina Daukantienė.

Vizito metu IWAV prezidentė Jurgita Butkevičienė, labdaros renginio organizacinio komiteto vadovė Lidija Rasutis su asociacijos narėmis apsilankė mokslinių laboratorijų padalinyje, kur susipažino su Genetinės diagnostikos laboratorija. Apie šiuolaikinės genetikos pasiekimus diagnozuojant ir gydant vėžį papasakojo genetikė prof. Sonata Jarmalaitė.

Išorinės spindulinės terapijos skyriuje viešnios turėjo progos ne tik pamatyti naujausią radioterapijos įrangą – modernų linijinį greitintuvą, bet ir sužinojo, kaip veikia ši aukštų technologijų įranga, kaip atliekama spindulinės terapijos procedūra.

Viešnios apsilankė Diagnostinės radiologijos skyriuje ir pamatė, kaip atliekamos krūtų mamogramos, biopsija iš krūties naviko, kaip naudojant šiuolaikinę vaizdinimo įrangą gydytojas radiologas gali diagnozuoti nečiuopiamą vos kelių milimetrų diametro krūties naviką, kam reikalingi krūties žymekliai.

IWAV narės apsilankė praėjusių metų pabaigoje renovuotame Chemoterapijos skyriuje.

Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija kasmet organizuoja labdaros renginį – iškilmingą „Sužydėjusios vilties“ vakarą. Už vakaro metu surinktas lėšas perkamos šiuolaikiškai krūties vėžio diagnostikai reikalingos priemonės, kurios dovanojamos onkologines paslaugas teikiančioms Lietuvos gydymo įstaigoms.





Atnaujinta 2019-02-22 14:27