Atgal

Labdaros koncertas vardan onkologinių pacientų

   Rug. 09, 2019

„Išsipildžiusios svajonės istorija“ – operos solistai Gražina Skinderytė–Kurnickienė (sopranas) ir Vytautas Kurnickas (tenoras) kviečia rugpjūčio 9 d. 19 val. Vilniuje, Mokytojų namų kiemelio Vasaros terasoje paklausyti romantiškos, aistringos, šviesios ir uždegančios istorijos apie meilę. Kas gali geriau papasakoti, kaip išpildyti svajones, negu žavinga, švytinti, melodinga, uždeganti operetės muzika? Lėšos, gautos parduodant bilietus į koncertą, bus skirtos Nacionaliniame vėžio institute besigydantiems onkologiniams pacientams.

„Vėžys savo formomis ir netikėta diagnoze yra, ko gero, pati klastingiausia ir netikėčiausia liga, – sako Gražina Skinderytė–Kurnickienė. – Ji nesirenka pas ką ir kada ateiti.“

Dėl vėžio operos solistė yra netekusi abiejų savo tėvų. „Mano tėvų istorijoje piniginė parama jau nebebūtų padėjusi, bet mes su vyru norime padėti tiems, kam labdara gali dovanoti sėkmingą gydymą, įsigyjant retus vaistus. Arba norime prisidėti įsigyjant medicinę įrangą, kuri galėtų padėti laiku diagnozuoti ir išvengti ligos, arba tokią įrangą, kuri tiesiog palengvintų ligos eigą, kai besigydančiam būna sunku atlikti net būtiniausius veiksmus,“ – sako G. Skinderytė–Kurnickienė.

Pasak G. Skinderytės–Kurnickienės, tegul labdaros koncerto lėšos padeda laimėti kovą su vėžiu tiems, kuriems dar lemta laimėti, tegul suteikia jiems galimybę džiaugtis kiekviena gyvenimo diena ir džiuginti savo buvimu artimuosius, pačius brangiausius žmones.

„Nieko nėra gražiau už gyvenimą. Todėl labdaros koncerto programai pasirinkome operetės muziką. Operetė – tai ne tik linksma, šmaikšti gyvenimo džiaugsmu trykštanti muzika. Operetė visada savo herojams dovanoja svajonių išsipildymą ir gerą istorijos pabaigą,“ – sako solistė.

Šiuolaikinis inovatyvus onkologinių ligų gydymas vis dažniau pacientams suteikia galimybių tikėtis gerų gydymo rezultatų. Nacionalinio vėžio instituto laikinoji vadovė prof. Sonata Jarmalaitė įsitikinusi, kad skatinant ir ugdant Lietuvoje mecenatystės tradiciją galėsime pagerinti onkologinių paslaugų kokybę, pagelbėti žmonėms įveikti ilgo ir nelengvo gydymosi etapus, padėti jiems grįžti į įprastą kokybišką kasdienį gyvenimą.

„Nepaprastai nudžiugino ir sujaudino charizmatiškos operos solistų šeimos sumanymas surengti labdaros koncertą ir lėšas už parduotus bilietus skirti onkologiniams pacientams, – sako prof. S. Jarmalaitė. – Pasaulio šalių patirtis byloja, jog daugelio šiandien turtingų ir žinomų vėžio fondų pradžioje buvo pirmas nedidelis žingsnelis, pirmas įnašas.“

Lietuvoje kasmet diagnozuojama beveik 18 tūkstančių naujų vėžio atvejų. Su vėžio liga mūsų šalyje gyvena daugiau nei 100 tūkstančių žmonių. Nacionaliniame vėžio institute, vienintelėje specializuotoje Europos vėžio institutų organizacijos akredituotoje onkologijos įstaigoje Lietuvoje per metus atliekama apie 6 tūkst. operacijų dėl vėžio, praėjusiais metais Chemoterapijos skyriaus dienos stacionare atlikta 18 tūkstančių chemoterapijos infuzinių procedūrų, Konsultacinėje poliklinikoje apsilankė apie 50 tūkstančių žmonių.

„Nepaisant pažangos diagnozuojant onkologines ligas ir jas gydant dar daug turime nuveikti, kad onkologinis pacientas jaustųsi saugus, turėtų vilties, optimizmo. Turime kurti ir palaikyti draugišką aplinką su liga kovojančiam ar ją įveikusiam žmogui, plėtoti savanorystės, labdaringumo pradus visuomenėje,“ – sako prof. S. Jarmalaitė.

 „Išsipildžiusios svajonės istorija“, rugpjūčio 9 d. 19 val. Vilniuje,

Mokytojų namų kiemelio Vasaros terasoje:

„Teatralizuotas koncertas su šmaikščiais dialogais, šarminga muzika ir scenomis iš gražiausių operečių dovanos ne tik įsimintiną vasaros vakarą žiūrovams, bet ir padės svajonėms išpildyti tiems, kuriems pats gyvenimas yra svajonė. Visos už bilietus į koncertą surinktos pajamos bus paaukotos Nacionaliniam vėžio institutui ir panaudotos reikalingai medicinos įrangai pirkti. Didžiausias turtas yra žmogus, o skaudžiausia yra netekti artimo žmogaus, matyti, kaip jis kenčia sirgdamas sunkia liga. Už surinktas pajamas įsigyta medicinos įranga kažkam padės palengvinti gydymo eigą, o kažkam prisidės prie gyvybės išsaugojimo. Kiekvienas atėjęs į koncertą kartu su duetu „Bella Vita“ prisidės prie tų, kuriems reikia mūsų pagalbos, kurių svajonė – gyventi...“ Programoje: ištraukos iš Imre Kálmán, Franz Lehár, Johann Strauss ir kt. operečių.

Bilietus į labdaros koncertą galite įsigyti:

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/issipildziusios-svajones-istorija-287124/

 

 





Atnaujinta 2020-01-10 10:58