Atgal

Galimybė dalyvauti tarptautiniame holmio mikrosferų tyrime

   Gru. 03, 2019

2019 m. lapkričio 27 d. NVI svečiavosi kompanijos Terum Europe klininikių tyrimų projektų vadovė Florence Chow ir tarptautinio seminaro metu pristatė Europoje vykdomą Hope 166 multicentrinį klinikinio tyrimo registrą.

F. Chow aštuonerius metus dirba radioembolizacijos procedūrų klinikine specialiste, turi šešerių metų patirtį dirbdama su itrio mikrosferomis.

Seminaro metu F.Chow pristatė Hope 166 multicentrinę studiją-registrą, kurios tikslas išsiaiškinti radioembolizacijos, naudojant holmio mikrosferas Quirem spheres, efektyvumą ir saugumą pacientams, sergantiems nerezektabiliais kepenų navikais (pirmine hepatoceliulinė karcinoma ir metastazavusia kolorektaline karcinoma).

Besivystančiose ir išsivysčiusiose šalyse sergamumas šios lokalizacijos navikais yra didelis, pasižymi tendencija didėti. Konkretaus paciento gydymas priklauso nuo naviko dydžio, vietos, kepenų būklės, bendros paciento būklės ir gretutinių ligų, vartų venos sandarumo ir metastazių. Įprastai pacientams su kepenų navikais taikomos operacinio (rezekcija, transplantacija), sisteminio (chemoterapija, imunoterapija), abliacinio (termo-, chemoabliacija) ir interarterinio (chemoembolizacija, radioembolizacija) gydymo taktikos.

Radioembolizacijos (Selective Internal Radiation Therapy – SIRT) procedūros metu į kepenų naviką patekusios mikrosferos tikslingai jį veikia jų viduje esančių izotopų (Y-90 arba Ho-166) skleidžiama spinduliuote. Tokiu būdu minimaliai pažeidžiami sveiki aplinkiniai audiniai.

Šiuo metu gydymas Y-90 mikrosferomis yra įtrauktas į Europos onkologų draugijos (ESMO) ir Europos kepenų ligų gydymo asociacijos ir Europos vėžio tyrimų ir gydymo organizacijos (EASL-EORTC) klinikinės praktikos gaires.

Į seminaro metu pristatytą multicentrinę studiją siekiama įtraukti bent 100 pacientų, kuriems nustatyta nerezektabili pirminė kepenų karcinoma ar nerezektabilios metastazės kepenyse. Į šį tyrimą jau aktyviai įsitraukė Vokietijos Carl Gustav Carus universitetinės klinikos ir Nyderlandų karalystės Utrechto universitetinis medicinos centras. Numatytas ir kitų Europos šalių (Austrijos, Belgijos, Ispanijos) dalyvavimas. 

Po išsamaus pranešimo F. Chow pakviesta dalyvauti apvalaus stalo diskusijoje, kurios metu aptarta NVI galimybė įsitraukti į tyrimo registrą, tikėtina Lietuvos pacientų imtis.

Taip pat F. Chow lankėsi NVI klinikiniuose padaliniuose – Diagnostinės ir intervencinės radiologijos ir Branduolinės medicinos skyriuose, kur susipažino su skyrių  infrastruktūra, apžiūrėjo palatas




Atnaujinta 2020-07-15 22:38