Atgal

Konsultacinėje poliklinikoje priimame daugiau pacientų: ką reikia žinoti atvykstant

   Geg. 13, 2020

 

Į Nacionalinio vėžio instituto (NVI) Konsultacinę polikliniką griežtai laikantis karantino taisyklių konsultacijoms ir ištyrimui nuo gegužės 11 d.gali atvykti daugiau pacientų.

Iki šiol didesnę dalį konsultacijų teikėme nuotoliniu būdu, sako Konsultacinės poliklinikos vedėja dr. Rasa Vansevičiūtė Petkevičienė.  O konsultacijoms į NVI atvykdavo pacientai, kurie kreipiasi pirmą kartą dėl įtariamos ar patvirtintos onkologinės ligos, taip pat pacientai, kuriems taikoma ilgalaikė stebėsena ir atsirado naujų nusiskundimų.

“Tačiau naujoji tvarka dar negrąžina darbo ritmo į buvusią iki karantino.  Pagal SAM nurodymus kol kas galime teikti ne daugiau kaip  50 proc. konsultacijų tiesiogiai kontaktuodami. Dėl mūsų pacientų saugumo turime laikytis būtinų higienos taisyklių, numatytų karantino metu ir tam tikrais atvejais griežtai riboti pacientų, norinčių įeiti į polikliniką skaičių,” – sako  dr. R. Vansevičiūtė Petkevičienė.

Pacientai prašomi turėti kantrybės ir supratingumo, kadangi privalu diferencijuoti sudėtingesnius atvejus ir priimti šiuos pacientus prioriteto tvarka. ”Laikinai atidedame konsultacijas dėl neonkologinių susirgimų bei mažos rizikos onkologinių susirgimų, kai nėra atsiradę naujų nusiskundimų ir nuo gydymo praėję daugiau nei 5 metų,” – aiškina Konsultacinės poliklinikos vedėja.

Pirminius įprastus  tyrimus, tokius kaip plaučių rentgenogramą, vidaus organų echoskopiją, kraujo, šlapimo tyrimus prašome atlikti poliklinikoje pagal gyvenamąją vietą bei kreiptis į savo šeimos gydytoją.  Esant įtartiniems pokyčiams atliktuose tyrimuose bus derinamas gydytojo specialisto konsultacijos laikas.  

“Pacientai, kurie šiuo metu laukia galimybės iš anksto užsiregistruoti, turėtų suprasti, kad dėl karantino  registracijos pas gydytojus specialistus galimybės yra gerokai mažesnės – privalome laikytis naujų higienos reikalavimų (didinamos pertraukos tarp konsultacijų kabinetų dezinfekavimui ir vėdinimui), taip pat pirmiausia turime priimti onkologinėmis ligomis sergančius pacientus, kuriems kovo ir balandžio mėnesiais buvo laikinai atidėtos konsultacijos, – tęsia dr. R. Vansevičiūtė Petkevičienė. – Pacientai, kurie buvo iš anksto užregistruoti iki liepos 1d. taip pat gali sulaukti gydytojo skambučio pasiteiravimui, dėl ko numatytas vizitas ir pagal galimybes gali būti pasirinkta nuotolinė konsultacija.”

Dr. R. Vansevičiūtė Petkevičienė primena, jog, šiuo metu dar nevykdoma pacientų registracija dėl nepiktybinės patologijos, kol kas išlieka sustabdyta registracija prevencinių programų tyrimams.

Pacientai, kurie laukia konsultacijų nuo karantino pradžios, bus informuoti, kada jiems atvykti konsultacijai, nes su kiekvienu iš jų terminus gydytojas aptarė atidėdamas konsultaciją.

“Atvykę į Konsultacinę polikliniką laikykimės karantino reikalavimų ir išlikime saugūs, – tęsia dr. R. Vansevičiūtė Petkevičienė. – Teisingai dėvėkime apsauginę kaukę, dezinfekuokime rankas.  Įėjus į polikliniką pirmiausia būsite pakviesti prie patikros posto, kur užduodami kontroliniai klausimai dėl galimo kontakto su Covid-19, matuojama kūno temperatūra (jei temperatūra >37,0 konsultacija bus vykdoma tik atlikus Covid-19 testą ir gavus neigiamą atsakymą). Prie gydytojo kabineto galėsite eiti likus ne daugiau nei 10 minučių iki suplanuoto vizito. Būtina išankstinė registracija, kurią poliklinikos darbuotojai patikrins patikros poste. Jeigu nesate užsiregistravę, būsite įleidžiami tik tada, kai bus baigtos registruotų pacientų konsultacijos. Noriu pabrėžti, jog šiuo metu į vieną kabinetą įleidžiami 2 pacientai per valandą (lydintys asmenys įleidžiami tik esant išskirtinėms aplinkybėms). Laukdami koridoriuose laikykitės saugaus atstumo – 2 metrai nuo kitų žmonių.“

Atliktų tyrimų atsakymus karantino metu gydytojas gali pakomentuoti telefonu, o vaistai išrašomi nuotoliniu būdu.

Gerbiami pacientai ir jų artimieji, dėl mūsų visų saugumo tikimės  jūsų kantrybės ir supratingumo!

 

 





Atnaujinta 2020-07-15 14:41