Atgal

Juozui Ruoliai – 70! NVI onkologų bendruomenė nuoširdžiai sveikina Jubiliejaus proga!

   Geg. 18, 2020

 

Nuoširdžiai sveikiname gerbiamą fitoterapeutą Juozą Ruolią garbingo 70-ojo jubiliejaus proga.

Kalbėdami apie Jūsų nueitą kelią mes turime įkvepiantį pavyzdį, kaip svarbu surasti savo profesinę sritį, esminius tikslus, kaip tai padeda dirbti reikšmingą darbą, puikiai realizuoti savo sugebėjimus. Sėkmingoje darbinėje veikloje Jums labai padėjo ne tik puikios profesinės, bet ir asmeninės savybės – organizuotumas, atsakingumas, atjauta žmogui, holistinis požiūris į onkologinį pacientą.

Fitoterapija, alternatyviosios medicinos sritis, šiandien yra sudėtinė paliatyviojo gydymo dalis, kurią vis dažniau rekomenduoja gydytojai onkologai. Nuosekliai pildydamas fitoterapijos žinias mokslo įrodymais, pasitelkdamas naujų technologijų galimybes, Jūs įtvirtinote fitoterapiją onkologinių ligų gydymo praktikoje ir esate šios srities autoritetas visoje Lietuvoje.

Fitoterapija – šia svarbia netradicinės medicinos sritimi – Jūs susidomėjote seniai, galima sakyti, pratęsėte šeimos tradiciją. Būtent Jūsų pastangomis Nacionaliniame vėžio institute, tuometiniame  Vilniaus universiteto Onkologijos institute, buvo įkurta Fitoterapijos laboratorija.

Pažymėtinas dar vienas neeilinis Jūsų sugebėjimas – tai mokėjimas ypač nuoširdžiai, rūpestingai ir įtaigiai bendrauti su pacientais, perduoti jiems savo energiją ir optimizmą. Gerai žinodamas gydančiųjų augalų savybes ir rekomenduodamas juos pacientams Jūs visų pirmiausia vertinate  ligonio tyrimo duomenis ir jo būklę. Jūsų konsultacijos individualiai pritaikytos kiekvienam pacientui, kas atitinka šiuolaikinio sudėtinio individualizuoto onkologinio gydymo tendencijas. Jūsų spausdintų darbų sąraše – apie 200 straipsnių, nemažai jų parengta bendradarbiaujant su klinicistais, mokslo darbuotojais, Jūsų nesuskaičiuojamos viešosios paskaitos visuose Lietuvos kampeliuose – tai taip pat svarbi Jūsų veikla populiarinant fitoterapijos galimybes. Už savo veiklą konsultuojant onkologinius ligonius esate apdovanotas valstybiniu apdovanojimu.

Gerbiamas Juozai Ruolia, šią šventinę garbingo Jubiliejaus dieną linkime geros sveikatos, stiprybės ir kuo geriausios kloties.

 

Nacionalinio vėžio instituto bendruomenė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Atnaujinta 2020-05-18 15:59