Atgal

Trumpa atmintinė: ką daryti, jei nepavyksta prisiskambinti į NVI registratūrą

   Geg. 19, 2020

Kiekvieną dieną Nacionalinio vėžio registratūros darbuotojai atsiliepia į vidutiniškai 928 skambučius. Vieni pacientai skambina užsiregistruoti konsultacijai, kiti domisi vaistų pratęsimo galimybėmis, tretiems taikoma ilgalaikė stebėsena ir, atsiradus naujiems nusiskundimams, galbūt reikia  kontaktinio vizito pas gydytoją. Natūralu, kad karantino saugumo reikalavimams pakoregavus darbo pobūdį ir apimtis, ne visiems pavyksta sėkmingai prisiskambinti. Ką tokiu atveju daryti? Mūsų patarimai:

  1. Bandykite ir vėl.

    Kiekvieno mėnesio pradžia ir kiekvienas pirmadienis NVI Konsultacinėje poliklinikoje – įtempčiausias metas. Sistema veikia taip, kad nesant galimybės atsiliepti, pacientas kitame laido gale girdi padėto ragelio pypsėjimą arba muzikinį intarpą. Tokiu atveju prašome supratimo ir kantrybės ir kviečiame paskambinti šiek tiek vėliau.

  2. Kreipkitės į jus gydantį/stebintį gydytoją.

    Šiuo metu Konsultacijas su tiesioginiu kontaktu reguliuoja gydantis/stebintis gydytojas. Svarbu pabrėžti, kad specialistas dėl karantino sąlygų diferencijuoja pacientus – ne visiems yra būtina skubi kontaktinė konsultacija, dažnam į klausimus pavyksta atsakyti telefonu, nuotoliniu būdu rašomi siuntimai pas kitus specialistus, vaistai taip pat išrašomi nuotoliniu būdu (pacientui nereikia atvykti). Prašome suprasti, kad anksčiau gydytojas per valandą galėdavo priimti 4 pacientus, dabar – tik 2. Natūralu, kad šiuo metu tenka vykdyti pacientų atranką dėl konsultacijų su tiesioginiu kontaktu, atsižvelgiant į daugelį rizikos faktorių. Jei pasijutote blogiau, skambinkite gydančiam/stebinčiam gydytojui, išsakykite savo skundus – gydytojas, susipažinęs su jūsų ligos istorija, priims sprendimą, kaip toliau elgtis. Jei atvykimas būtinas, jis pasistengs vizito dieną sureguliuoti visus reikalingus tyrimus, kai tuo tarpu registratorės to padaryti negali.

  3.  Kreipkitės į skyriaus vedėją.

    Jei nepavyksta susisiekti su gydančiu gydytoju, kviečiame skambinti skyriaus vedėjui/-ai – galbūt jus gydantis gydytojas turi nedarbingumo pažymėjimą ar dirba neįprastu grafiku (pavyzdžiui, komandomis), gal yra kitos objektyvios priežastys. Taip pat prašome supratingumo, kad gydytojas ne visada gali atsiliepti telefonu, nes tuo metu gali konsultuoti pacientą, būti MDK (multidisciplininės komandos) posėdyje ir t.t. Taip pat primename, kad karantino metu pacientams dėl neonkologinių ligų konsultacijos laikinai neteikiamos.

Visi gydytojų kabinetų telefonų numeriai yra https://www.nvi.lt/kontaktai/ svetainėje.

Kiti naudingi kontaktai: Vėžio informacijos ir komunikacijos skyrius 85 219 09 50.

Gerbiami pacientai ir jų artimieji, dėl mūsų visų saugumo tikimės  jūsų kantrybės ir supratingumo!

© Nuotraukos autorė Ieva Budzeikaitė. Naudoti be sutikimo draudžiama.





Atnaujinta 2020-05-19 11:31