Atgal

Dianos Nausėdienės ir IWAV dovana NVI – moderni virusus naikinanti įranga

   Geg. 29, 2020

Nacionaliniam vėžio institutui ketvirtadienį perduoti pirmieji 8 baktericidiniai UV recirkuliatoriai - naujosios kartos patalpų oro valymo ir dezinfekavimo įrenginiai, naikinantys virusus, bakterijas ir mieles. Karantino metu tokia pirmosios šalies ponios ir Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos IWAV dovana ypatingai svarbi dar didesniam visų – pacientų bei medicinos personalo – saugumo užtikrinimui.

„Šiandien čia dovanojama ne tik medicininė įranga, bet ir skleidžiasi viltis. Linkiu visiems ištvermės, sveikatos ir vilties. Vilties, kuri išsipildo“, – sakė oficialioje įrangos perdavimo ceremonijoje dalyvavusi Diana Nausėdienė.

Pirmoji ponia dėkojo medikams, kasdien gelbėjantiems gyvybes, ir visiems, kurie prisidėjo prie iniciatyvos „Blossom of Hope“ ir ją sėkmingai įgyvendino karantino sąlygomis.

Dėl karantino pirmą kartą virtualiu būdu vykusiame renginyje buvo paaukoti 33 388 eurai, už kuriuos nupirkti 54 baktericidiniai UV recirkuliatoriai. NVI iš viso gaus 20 jų.

Pirmąją modernių įrenginių partiją Nacionaliniam vėžio institutui šiandien įteikė Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos projekto „Sužydėjusi viltis“ organizacinio komiteto vadovė Lidija Rasutis su komanda ir projekto globėja – Pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė. 

„Šiandien baktericidinių UV recirkuliatorių poreikis gydymo įstaigose yra didžiulis ir jų įsigijimas yra nepaprastai reikšmingas. Modernūs recirkuliatoriai gali būti naudojami chemoterapijos procedūriniuose kabinetuose ar laukiamuosiuose – ten, kur itin svarbus papildomas oro valymas ir dezinfekcija“, – sako Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus pavaduotoja prof. dr. Sonata Jarmalaitė.

54 baktericidiniai UV recirkuliatoriai nupirkti už Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos kasmet organizuojamo labdaros renginio „Sužydėjusi viltis“ metu paaukotus pinigus – daugiau nei 33 tūkst. eurų. Tradiciškai, jo metu surinktos lėšos skiriamos onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams, o daugiausia dėmesio skiriama gerinti krūties vėžio diagnostiką Lietuvoje.

Pasak projekto „Sužydėjusi viltis“ vadovės Lidijos Rasutis, šiais metais sprendžiant, kam panaudoti aukciono metu surinktą paramą, atsižvelgta į infekcijų ir virusų onkologiniams ligoniams keliamą riziką. Todėl buvo nuspręsta surinktą paramą skirti labai tikslingai – įvertinus šiandieninį poreikį, nupirkti onkologinėms ligoninėms patalpų oro dezinfekavimo įrangą.

„Nepaprastai džiaugiamės šių metų rezultatais ir galimybe pasiekti užsibrėžtų tikslų, kuomet operatyviai prisitaikius prie karantino iššūkių, nepabijojome inovatyvių spendimų organizuodamos virtualų renginį. Geriems darbams karantino nėra“, - sako Jurgita Butkevičienė, Tarptautinės moterų asociacijos Vilniuje valdybos pirmininkė.

 





Atnaujinta 2020-05-29 10:43