Atgal

Sveikiname dr. Juliją Mozūraitienę, sėkmingai apgynusią mokslo disertaciją

   Spa. 30, 2020

Ketvirtadienį, spalio 29 d. Nacionalinio vėžio instituto prof. K. Pelčaro Didžioje salėje Julija Mozūraitienė apgynė mokslo disertaciją  „Naujų molekulinių taikinių metastazavusiai melanomai gydyti paieška tarp E3 ubikvitino ligazių” medicinos mokslo krypties daktaro laipsniui gauti.

Disertacija rengta 2015–2020 m. Vilniaus universitete. Moksliniai tyrimai atlikti Nacionaliniame vėžio institute ir Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre. Mokslinė vadovė – dr. Živilė Gudlevičienė.

"Julija į mokslo pasaulį atėjo dar būdama Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto studente. Atėjo dirbti laborante, kaip ir dauguma jaunų žmonių – įgyti kokios nors praktinės patirties. Tuo metu ji padėjo man įgyvendinti mano mokslinę temą – vykdėme Žmogaus papilomos viruso tyrinėjimus. Jau tada pastebėjau, kad Julija pasižymi ypatingu imlumu įvairioms naujoms technologijoms, turi analitinį mąstymą ir mokslininko žingeidumo gyslelę. Tada mes abi, būdamos medikės, gilinomės į molekulinės biologijos subtilybes, Julija buvo pagrindinė mano “techninė pagalbininkė” ir man ginantis  daktaro disertaciją. Todėl šiandien aš grąžinau jai skolą – padėjau savo moksline patirtimi ir praktiniais disertacijos rengimo ir gynimo patarimais. Ir šiandien labai džiaugiuosi, kad Julija sėkmingai įveikė šį gyvenimo etapą ir tapo mokslų daktare. Linkiu jai nesustoti ir judėti tolyn. Nes ne tik dirbdami praktiškai, bet ir nuolat domėdamiesi bei skaitydami mokslo naujienas medikai gali progresuoti ir savo profesinėje veikloje", – pasakė doktorantės vadovė dr. Ž. Gudlevičienė.

 

 

                     





Atnaujinta 2020-10-30 15:40