Atgal

Pasaulinę ligonių dieną pradėtas NVI pacientų vakcinavimas

   Vas. 11, 2021

Labai simboliška, jog vasario 11 d., kai pažymime Pasaulinę ligonių dieną, pradėta NVI pacientų vakcinacija. Skiepijami visi pageidaujantys, besigydantys ir jau po gydymo, kuriems praėjo ne daugiau nei 24 mėnesiai. Skiepijama Pfizer gamybos COVID-19 mRNR vakcina.

Atlikusios testą antikūnams nustatyti pacientės, laukdamos, kol pakvies į skiepijimo kabinetą, maloniai šnekučiavosi tarpusavyje. „Kaip gerai, kad pagaliau atsikratysime baimės, kuri nori nenori kaustė beveik metus. Praėjusi visą gydymą gerai žinau, jog mano imunitetas tikrai neblizgantis, o kai dar šiandien išgirdau, kaip lėtinėmis ligomis sirgę vyro bendradarbiai visa šeima iškeliavo į Anapilį, labai noriu kuo greičiau susileisti vakciną,“ – kalbėjo žvaliai nusiteikusi pusamžė ponia.

Kelios drauge skiepo laukiančios jaunos moterys pritardamos linksėjo ir sakė, jog visai nesuprantančios, kaip šiais laikais dar gali atsirasti žmonių, neigiančių skiepų būtinumą. Ir ne tik onkologiniams pacientams.

Pirmą dieną paskiepyti beveik pusšimtis pageidaujančiųjų

Per pirmą skiepijimo dieną paskiepyti 48 iš anksto užsiregistravę pacientai. Preliminariai artimiausiu metu – per kelis mėnesius planuojama paskiepyti apie 10 tūkst. pareiškusių norą vakcinuotis pacientų.

Prieš pat skiepijimąsi, jau atvykus į NVI  kiekvienam pacientui atliekamas testas antikūnams nustatyti. Antikūnų testas atliekamas, taikant NVI patvirtintą antikūnų testavimo algoritmą.

Kaip registruotis vakcinacijai?

Šiuo metu besigydantys ir į įstaigą dažnai atvykstantys pacientai apie vakcinaciją sužino iš gydančio gydytojo. Pageidaujantys registruojami skiepui, vakcinacijos laikas priderinamas pagal taikomo gydymo etapus prie paciento pageidavimų ir galimybių. Registracijos metu pacientui nurodomas tikslus atvykimo laikas.

Kadangi specifinio pasiruošimo nereikia, nebūtina atvykti anksčiau nei nurodyta. Jei žmogus blogai jaučiasi, karščiuoja ar atsirado kita ūmi būklė, vakcinuotis rekomenduojama nevykti. Tokiais atvejais prašytume telefonu informuoti NVI Kontaktų centrą (telefonu 1875 arba 852786711).

Jei pacientas šiuo metu neketina skiepytis, bet praėjus tam tikram laikui nuomonę pakeis, kviečiame pakartotinai kreiptis į NVI Kontaktų centrą (telefonu 1875 arba 852786711) arba konsultuotis su savo šeimos gydytoju.

Pacientai gali registruotis savarankiškai užpildę NVI tinklapyje pateiktą elektroninį klausimyną. Vėliau su jais susisieks NVI Kontaktų centro darbuotojai bei suplanuos vakcinos datą.

Taip pat pagal sudarytus sąrašus pacientams bus siunčiamas SMS pranešimas arba skambučiu informuojama apie galimybę skiepytis.

Pacientai, pageidaujantys vakcinuotis, patys gali tiesiogiai kreiptis NVI Kontaktų centro telefonu 1875 arba 852786711.





Atnaujinta 2021-02-14 20:44