Atgal

Atnaujinta onkologinių pacientų vakcinavimo tvarka

   Bal. 07, 2021

Sveikatos apsaugos ministro įsakymu bus skiepijama daugiau onkologine liga persirgusių gyventojų – pareiškę norą galės pasiskiepyti ir jaunesni nei 65 m., kuriems nuo gydymo pabaigos praėjo ne daugiau nei 60 mėnesių.

Kovo 24 d. Sveikatos apsaugos ministro pasirašytu įsakymu pakeistos valstybės lėšomis COVID-19 vakcina skiepijamų asmenų prioritetinės asmenų grupės. Praplėsti ir onkologinių pacientų vakcinavimo kriterijai.  

Kviečiami skiepytis asmenys, sergantys remisijos nepasiekusia onkologine liga ir kuriems taikomas aktyvus priešvėžinis gydymas – imunoterapija, taikinių terapija, chemoterapija, hormonoterapija, spindulinė terapija, chirurginis gydymas ir kt. Ketinimą skiepytis gali pareikšti asmenys, persirgę onkologine liga ir aktyviai stebimi, kai po aktyvaus priešvėžinio gydymo pabaigos yra praėję ne daugiau kaip 24 mėnesiai.

Taip pat kviečiami jaunesi nei 65 m. asmenys, sergantys onkologine liga, kuriems po aktyvaus gydymo ir (ar) ligos remisijos praėjo daugiau nei 24 mėn., bet ne daugiau nei 60 mėn.

Pageidaujantys registruojami skiepui, vakcinacijos laikas priderinamas pagal taikomo gydymo etapus prie paciento pageidavimų ir galimybių. Registracijos metu pacientui nurodomas tikslus atvykimo laikas.

Prieš pat skiepijimąsi, jau atvykus į NVI  kiekvienam pacientui atliekamas testas antikūnams nustatyti. Antikūnų testas atliekamas, taikant NVI patvirtintą antikūnų testavimo algoritmą.

Kadangi specifinio pasiruošimo nereikia, nebūtina atvykti anksčiau nei nurodyta. Jei žmogus blogai jaučiasi, karščiuoja ar atsirado kita ūmi būklė, vakcinuotis rekomenduojama nevykti. Tokiais atvejais prašytume telefonu informuoti NVI Kontaktų centrą (telefonu 1875 arba 852786711).

Jei pacientas šiuo metu neketina skiepytis, bet praėjus tam tikram laikui nuomonę pakeis, kviečiame pakartotinai kreiptis į NVI Kontaktų centrą (telefonu 1875 arba 852786711) arba konsultuotis su savo šeimos gydytoju.

Pacientai gali registruotis savarankiškai užpildę NVI tinklapyje pateiktą elektroninį klausimyną. Vėliau su jais susisieks NVI Kontaktų centro darbuotojai bei suplanuos vakcinos datą.

Taip pat pagal sudarytus sąrašus pacientams bus siunčiamas SMS pranešimas arba skambučiu informuojama apie galimybę skiepytis.

Pacientai, pageidaujantys vakcinuotis, patys gali tiesiogiai kreiptis NVI Kontaktų centro telefonu 1875 arba 852786711.

 

 





Atnaujinta 2021-04-07 14:55