Atgal

COVID-19 skiepą jau gavo pustrečio tukstančio NVI pacientų

   Geg. 06, 2021

Gegužės 5 d. duomenimis, Nacionaliniame vėžio institute skiepijant onkologine liga sergančius/sirgusius pacientus jau sunaudota beveik 5 tūkst. COVID-19 vakcinos dozių. Abi vakcinos dozes jau gavo 2357 pacientai, tik pirmąja doze paskiepytų yra 212 pacientų. Išsiplėtus galimybėms skiepytis pagal gyvenamąją vietą norinčių skiepytis NVI pacientų srautas mažėja, tačiau onkologai dar turi vieną svarbų prašymą.

Kviečia pranešti pasikeitus aplinkybėms

Kaip pasakojo gyd. onkologė chemoterapeutė, Klinikinių tyrimų grupės vedėja dr. Edita Baltruškevičienė, NVI pirmąja doze paskiepyti pacientai antrąjį skiepą gauna jau pagal gyvenamąją vietą. Sumažėjus srautams nuspręsta skiepyti 2 kartus per savaitę. Jei norinčių pasiskiepyti dar mažės, gali būti, kad bus pasirinkta skiepijimą organizuoti vieną kartą per savaitę.

„Grupuoti pacientus yra labai svarbu siekiant neprarasti vakcinos dozių. Jau susidūrėme su problema, kai šį antradienį iš planuotų 126 pacientų 7 vakcinacijai neatvyko, todėl skubiai teko ieškoti norinčių skiepytis. Norėčiau paprašyti pacientų, kad jei pasikeitė planai ir jie negali atvykti skiepytis į NVI, apie tai kuo anksčiau informuotų NVI Kontaktų centrą“, - akcentavo gydytoja.

Registracijos skiepui tvarka NVI išlieka ta pati. Pacientai gali registruotis telefonu, internetu arba tiesiogiai kreipiantis į NVI Kontaktų centrą - (8 5) 278 6711 arba 1875.

„Suprantame ir palaikome pacientų norą skiepytis arčiau namų. Juk svarbiausia, kad pacientai suprastų skiepo naudą ir kuo greičiau tai atliktų. Skiepytis tikrai nebūtina vykti į NVI. Jei pacientai yra stebimi po onkologinės ligos gydymo – jokių apribojimų skiepui nėra. Jei taikomas aktyvus gydymas chemoterapija, rekomenduojama pasitarti su gydančiu onkologu, siekiant priderinti kuo tinkamesnį vakcinacijos laiką“, - kalbėjo dr. E. Baltruškevičienė.

Skiepytis niekada ne per vėlu

NVI pacientų vakcinacija simboliškai startavo vasario 11 d., kai pažymime Pasaulinę ligonių dieną. Pašnekovės teigimu, vakcinavimo proceso suorganizavimas ir sustygavimas pareikalavo nemažai darbo.

„Daugiausiai iššūkių būta pradžioje, kuomet teko susidėlioti darbo modelį, pasitvirtinti teisės aktus, pasirūpinti žmogiškaisiais resursais, informacijos sklaida. Labai džiaugiuosi, kad turime puikią komandą, kuri nepaprastai sunkiai dirbo ir leido šį procesą atlikti kuo sklandžiau. Viena svarbiausių užduočių buvo informacijos sklaida ir pacientų edukacija. Siekėme skleisti informaciją žodžiu, raštu ir viešojoje erdvėje. Prie to prisidėjo kiekvienas gydytojas su savo pacientu aptardamas galimybę skiepytis, nepaprasto susidomėjimo sulaukė nuotolinės paskaitos ir webinarai pacientams. Išties didžiulis krūvis teko sudarinėjant potencialių pacientų sąrašus, juos informuojant SMS žinutėmis ar skambučiais“, - apie visą procesą pasakojo už jį atsakinga dr. E. Baltruškevičienė

NVI Kontaktų centro darbuotojai per šį laikotarpį išsiuntė apie 10 tūkst. SMS žinučių, užpildyta apie 1000 registracijos formų internetu, kasdien atlikta ir atsiliepta į šimtus telefoninių skambučių. Kontaktą pavyko užmegzti su 5000 pacientų, paskiepyta apie 2500.

„Labai tikiuosi, kad likusieji pacientai pasirinko skiepytis pagal gyvenamąją vietą ir tik mažoji dalis liko nepaskiepyti. Norėčiau priminti, kad skiepytis niekada ne per vėlu. Tereikia pasirinkti įstaigą ir registruotis skiepui“, - reziumavo gydytoja.

 

 

 

 

 





Atnaujinta 2021-05-06 10:53