Atgal

Sėkmingai apginta mokslų daktaro disertacija – sveikiname urologą dr. Aušvydą Patašių!

   Spa. 01, 2021

„Puiki disertacija paremta milžiniška Lietuvos duomenų analize ir net 4 publikacijomis aukšto lygio žurnaluose. Sveikinu ir darbo vadovę doc. Giedrę Smailytę. Šiandien – tai, turbūt, geriausia priešinės liaukos vėžio programos analizė ne tik Lietuvoje“, – parašė disertacijos gynimo tarybos narys prof. Vytautas Kasiulevičius savo FB paskyroje sveikindamas VU Medicinos fakulteto doktorantą ir dėstytoją urologą Aušvydą Patašių sėkmingai apgynusį mokslo daktaro disertaciją „PSA tyrimu paremtos ankstyvos priešinės liaukos vėžio diagnostikos programos Lietuvoje tyrimas: vykdymo eiga ir efektyvumas“.

Disertacija siekta įvertinti priešinės liaukos vėžio ankstyvos diagnostikos programos eigą, efektyvumą bei įtaką priešinės liaukos vėžio epidemiologinės situacijos pokyčiams Lietuvoje. Atliktas retrospektyvinis stebėsenos tyrimas. Disertacijoje aprašyti programos vykdymas ir jo rodikliai, įvertinti sergamumo priešinės liaukos vėžiu ir mirtingumo nuo jo pokyčiai, nustatyti priešinės liaukos navikų patologinių charakteristikų pokyčiai, įvertinti mirtingumo nuo priešinės liaukos vėžio ir kitų priežasčių riziką dalyvavusių ir nedalyvavusių vyrų grupėse.

Nacionalinio vėžio instituto bendruomenė nuoširdžiai sveikina kolegą Onkourologijos skyriaus gydytoją urologą dr. Aušvydą Patašių!

 





Atnaujinta 2021-10-01 14:54