Atgal

„OECI Onkologijos dienos 2022“ – NVI laikinasis vadovas dr. Ernestas Janulionis susitiko su kolegomis iš Europos vėžio institutų

   Bir. 21, 2022

Birželio 15–17 d. Valensijoje, Ispanijoje, įvyko 44-asis metinis Europos vėžio institutų organizacijos (OECI) susitikimas „OECI Onkologijos dienos 2022“. Konferenciją organizavo Valensijos onkologijos instituto  fondas (angl. Fundación Instituto Valenciano de Oncología (IVO). Metiniame susitikime dalyvavo laikinasis Nacionalinio vėžio instituto vadovas dr. Ernestas Janulionis. Jau beveik du dešimtmečiai NVI yra tikrasis OECI narys. Nuo 2013 m. NVI dirba kaip OECI akredituotas klinikinis vėžio centras.

 „Kaip įprasta „OECI Onkologijos dienos 2022“ apėmė daugybę aktualių onkologijos temų. Konferencija vyko tris dienas: pirmą dieną vyko aptarimas ir diskusijos, skirtos OECI darbo grupių veiklai atnaujinti. Po pietų vyko auditorių edukacijos sesija, kalbėjo buvęs OECI prezidentas, mums gerai pažįstamas dr. Simon Oberst iš Jungtinės Karalystės ir dabartinis vadovas, aptartos problemos ir jų sprendimo būdai.

Antroji diena tradiciškai buvo skirta mokslinei konferencijai, kurioje pristatyta tema „Dirbtinis intelektas: šiuolaikinės ir ateities onkologijos įrankis“. Dirbtinis intelektas įvardytas kaip didelį potencialą turintis įrankis, kuris turėtų būti diegiamas ir naudojamas OECI vėžio centruose. Kai kurie projektai su dirbtiniu intelektu jau vyksta ir NVI. Gal specialisto dirbtinis intelektas ir nepakeis, bet talkinti įvairiose klinikinės onkologijos srityse tikrai bus pajėgus.

Trečią konferencijos dieną vyko OECI Generalinė asamblėja – pristatytos finansinės ataskaitos, aptarti einamieji reikalai, pristatyti 12 naujų narių. Prašymus stoti į organizaciją pateikė  mūsų kaimynai Rygos Rytų universiteto ligoninė, Estijos dvi ligoninės, kuri Europos vėžio centrai, universitetinės ligoninės ir institutai. Aptarėme su OECI atsakingais pareigūnais mūsų NVI reakreditacijos niuansus“, – pasakoja dr. E. Janulionis.

 

Apie OECI

 Europos vėžio institutų organizacija (OECI) yra nevyriausybinis, pelno nesiekiantis juridinis asmuo, įkurtas 1979 m., siekiant skatinti glaudesnį Europos vėžio centrų ir institutų bendradarbiavimą.

 Jos įkūrėjai sukūrė struktūrą, kuria siekiama skatinti veiksmingą partnerystę visoje Europoje, nepaisant šalių kalbinių kliūčių ir egzistuojančių sveikatos priežiūros skirtumų bei mokslinių tyrimų nevienalytiškumo.

 OECI yra tinklas, šiuo metu vienijantis 121 narius, kurie bendradarbiauja siekdami sumažinti susiskaidymą ir suteikti visiems Europos vėžiu sergantiems pacientams galimybę gauti geriausias įmanomas paslaugas.

 Keli pagrindiniai vėžio centrai iš Čilės, Kolumbijos, Jordanijos, Rusijos Federacijos, Tanzanijos, Turkijos, Ukrainos ir Vietnamo prisijungė prie organizacijos, kad galėtų pasinaudoti OECI akreditavimo ir paskyrimo programa.

 Siekdama geriau pasiekti savo tikslus ir skleisti inovacijų procesą tarp savo narių ir užsienyje, organizacija glaudžiai bendradarbiauja su Europos vėžio organizacija, Europos vėžiu sergančių pacientų koalicija, Europos vėžio tyrimų asociacija, Europos patologijos draugija. EACR-OECI konferencija „Molecular Pathology Approach to Cancer“ – tik pavyzdys, kaip stengiamasi skatinti inovacijų sklaidą.

 OECI būstinė – prezidento biuras ir centrinis biuras įsikūrę Briuselyje.





Atnaujinta 2022-06-21 14:12