Atgal

Pasaulinės sergančiųjų dienos išvakarėse NVI vyko susitikimas su kunigu Ričardu Doveika

   Vas. 09, 2024

Artėjant Pasaulinei sergančiųjų dienai Nacionaliniame vėžio institute lankėsi ypatingas svečias – kunigas Ričardas Doveika. Didžiojoje prof. Kazimiero Pelčaro salėje vyko NVI bendruomenės ir pacientų susitikimas su R. Doveika, vėliau buvo aukojamos šv. Mišios NVI Gailestingumo Motinos Koplyčioje.

Per susitikimą kunigas R. Doveika akcentavo, kad sveikti sergančiajam padeda ne tik medicina, bet ir kito žmogaus rūpestis, šiluma ir prisilietimai. „Mes puikiai suprantame, kad ypač prisilietimas yra pati didžiausia malonė. Tai – buvimo kartu ženklas – liesti kito žmogaus ranką. Jūs, medikai, tai darote iš savo profesinių sumetimų – reikia pulsą pasižiūrėti, kitus parametrus pajusti. Jūs mokate skaityti tarp eilučių. Mums, kurie lanko sergančiuosius, ar tie, kurie jaučiamės sergantys, pats didžiausias santykio šaltinis – prisilietimas. Tai viena iš tarnysčių sergančiam žmogui. Norisi nors keliomis mintimis prisiliesti prie Pasaulinės sergančiųjų dienos,“ – kalbėjo R. Doveika.

Per susitikimą kunigas taip pat dėkojo medikams, kurie atlieka itin svarbią misiją – padeda sergantiesiems. „Visi mes matome, kad didžiausias dalykas, kurį Popiežius Pranciškus įvardijo, yra tas, kad negera žmogui būti vienam. Tai – Popiežiaus pokalbis su viso pasaulio žmonėmis – sergančiais, jų artimaisiais, medikais, slaugytojais, šeimos nariais, sveikos visuomenės dalimi. Aš ypatingai gerbiu medikus, džiaugiuosi šiandien galėdamas čia būti. Jeigu kažkada nebūčiau subrandinęs pašaukimo kunigystei, turėjau keletą minčių, ką labiausiai gyvenime norėčiau daryti. Iš jų kelios išsipildė, kitos liko tik svajonė. Norėjau šokti, esu šokęs ir pramoginius, ir tautinius šokius, net konkursuose dalyvauta. Labai norėjau išmokti gaminti valgyti, iki seminarijos netgi pavyko pabaigti mokslus ir įgyti virėjo specialybę. Formavosi pašaukimas kunigystei, bet medicina visada buvo šalia. Kunigystė man leido patirti labai daug mediko patirčių. Prisiliesti, nebijoti. Medikas – tai, kas yra šventa. Sakralaus, didžio. Iš jūsų labai daug visi tikisi, jums kartelė labai aukštai pakelta. Koks geriausias įvertinimas medikui, mokytojui ir kunigui? Vienintelis įvertinimas – iš pašaukimo. Tas, kas tavimi pasitiki, mato, jog tu esi iš pašaukimo,“ – sakė R. Doveika.

Po susitikimo NVI Gailestingumo Motinos Koplyčioje buvo aukojamos šv. Mišios.

Susitikimo su kunigu R. Doveika vaizdo įrašą galite rasti NVI bendruomenės Facebook grupėje.

https://www.facebook.com/groups/649255795630776

Pasaulinė sergančiųjų diena minima vasario 11 d.





Atnaujinta 2024-02-09 15:24