Atgal

NVI lankėsi Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje p. A. Everard, Institutui įteikta krūties audinio žymeklių siunta

   Kov. 06, 2024

Nacionalinį vėžio institutą pasiekė labdara: NVI socialiniai partneriai - „Tarptautinė moterų asociacija Vilniuje ir „Roche Lietuva“ NVI įteikė krūties vėžio diagnostikai reikalingas priemones – krūties audinio žymeklius.  Tai paskutinė žymeklių siunta šiais metais. Šia proga NVI lankėsi Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje p.Alix Everard, kuri yra iniciatyvos „Sužydėjusi viltis“ gerosios valios ambasadorė.

Garbinga viešnia susitiko su NVI gydytojų radiologų komanda, NVI Komunikacijos tarnyba, Nacionalinės krūties ligų asociacijos prezidente Aušra Bružiene, Tarptautinės moterų asociacijos Vilniuje, „Roche Lietuva“ atstovais. NVI Diagnostinės ir intervencinės radiologijos skyriaus vedėja dr. Jurgita Ušinskienė pabrėžė, kad tokia parama Institutui labai svarbi.

„Norėčiau padėkoti Tarptautinei moterų asociacijai Vilniuje, „Roche Lietuva“ kompanijai, NVI gydytojams radiologams ir visai NVI komandai. Nuolat susiduriame su krūties audinio žymeklių trūkumu, todėl ši nuolatinė pagalba mums labai svarbi, tai padeda geriau pasirūpinti moterimis,“ - sako dr. J. Ušinskienė.

„NVI turime visapusišką krūties vėžio kompetencijos centrą. Krūties vėžys yra dažniausia moterų onkologinė liga. Neseniai tapau NVI Krūties ligų chirurgijos ir onkologijos skyriaus vedėju. Artimiausiu metu pradėsime pokyčius srityje, taigi, laukia šviesi ateitis,“ – antrino NVI Krūties ligų chirurgijos ir onkologijos skyriaus vedėjas dr. Mantas Trakymas.

„Šiemet tai paskutinė krūties audinio žymeklių siunta. Tačiau, savaime suprantama, tikrai ne paskutinė apskritai. Taip pat norėtume padėkoti Prancūzijos ambasadorei Lietuvoje, poniai Alix Everard, kuri yra viena iš „Sužydėjusios vilties“ gerosios valios ambasadorių. Taip pat nuoširdžiai dėkojame Nacionalinio vėžio instituto komandai, gydytojams, Nacionalinės krūties ligų asociacijos prezidentei Aušrai Bružienei už bendradarbiavimą. Taip pat dėkojame socialiniams partneriams „Roche“ Lietuva, kurie mums padeda dėl žymeklių tiekimo,“ – kalbėjo Tarptautinės moterų asociacijos Vilniuje renginių koordinatorė Aušra Mikulytė.

Kol NVI gydytojų radiologų komandai buvo įteikta krūties audinio žymeklių siunta, į NVI atvyko iniciatyvos „Rožinė dovana moterims“ autobusas iš Elektrėnų savivaldybės: 32 moterys atkeliavo atlikti prevencinės mamografijos. Ši savivaldybė vietos gyventojas į NVI išsitirti dėl krūties vėžio atveža jau 4 kartą. Regionų savivaldybių gyventojų atvykimą į NVI išsitirti koordinuoja Tarptautinės moterų asociacijos Vilniuje narė Greta Urmonienė.

„Taip pat norėčiau jums visiems padėkoti už akcijos „Rožinė dovana moterims“ organizavimą ir ypač komunikacijos tarnybai už akcijos viešinimą žiniasklaidai ir visuomenei. Iš pradžių planavome, kad turėsime tik „rožinį spalį“ su trimis autobusais. Bet ši iniciatyva tęsiasi iki šiol, šiandien į Nacionalinį vėžio institutą taip pat atvyko moterų iš Elektrėnų, kurioms bus atlikta prevencinė mamografija. Per šią akciją jau patikrinome 500 moterų iš skirtingų Lietuvos savivaldybių, įskaitant ir tas, kurios yra labiau nutolusios nuo Vilniaus. Taip pat dėkojame NKLA prezidentei Aušrai Bružienei, kuri apmokėjo genetinius testus dešimčiai moterų,“- kalbėjo dr. J. Ušinskienė.

Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje p. Alix Everard dėkojo NVI komandai ir socialiniams partneriams, kurie prevenciškai išsitirti dėl krūties vėžio pakvietė regionų moteris.

„Dėkoju, kad pakvietėte mane tapti „Sužydėjusios vilties gerosios“ valios ambasadore. Labai norėčiau padėkoti visiems, kurie prisideda prie šios iniciatyvos – Nacionaliniam vėžio institutui, Tarptautinei moterų asociacijai Vilniuje, savanoriams. Jūs atliekate labai konkrečius veiksmus, kurie prisideda prie krūties vėžio prevencijos žinomumo didinimo. Tai gelbėja gyvybes. Juk su šia liga susiduria vis daugiau moterų. Norėtume jums dar kartą padėkoti už tai, ką darote. Jūs tikrai gelbėjate moteris, sudarote galimybę išsitirti moterims prevenciškai iš savivaldybių,“ – sakė Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje p. Alix Everard.

Anot NVI atstovės spaudai Ievos Motiejūnaitės, iniciatyva „Rožinė dovana moterims“ sulaukė itin didelio nacionalinės žiniasklaidos susidomėjimo, žinia apie akciją taip pat greit sklido per socialinius tinklus, todėl nuolat daugėja prie iniciatyvos norinčių prisijungti savivaldybių. 

„Pirmąją akcijos „Rožinė dovana moterims“ dieną surengėme spaudos konferenciją žiniasklaidai. Sulaukėme labai didelio susidomėjimo – į NVI atvyko didieji naujienų portalai, radijas, visos televizijos. Apie akciją pranešė 27 žiniasklaidos priemonės – tai yra labai daug. Net ir įsibėgėjus akcijai, pavieniai žurnalistai domėjosi, kaip sekasi tirti moteris iš regionų. Taip pat, po žinios žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose išaugo akcijoje dalyvauti norinčių savivaldybių skaičius,“ – kalbėjo I. Motiejūnaitė.

 

 





Atnaujinta 2024-03-06 13:18