Atgal

Naujienos

   Rug. 05, 2019

Nuo 2019 m. gegužės 17 d. iki 2020 m gruodžio 17 d. Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA) kartu su projekto partneriu Nacionaliniu vėžio institutu (NVI) įgyvendina Europos socialinio fondo lėšomis finansuojamą projektą „Kartu padėti lengviau“ (projekto Nr.: 08.4.2-ESFA-K-629-01-0006)). 

Projekto tikslas – Stiprinti POLA, POLA narių ir POLA bendruomenės narių gebėjimus teikti priežiūros ir pagalbos paslaugas neįgaliesiems ir negalintiems apsitarnauti žmonėms namuose

Projekto tikslinė grupė – POLA ir POLA bendruomenės nariai: pacientai ir jų artimieji, gyvenantys ir (ar) besigydantys Vilniaus ir Kauno apskrityse, kituose regionuose.

Lietuvoje kiekvienais metais užregistruojami 25 tūkst. nauji onkologinių susirgimų atvejai, o šiuo metu onkologine liga serga apie 100 tūkst. žmonių. Susirgus onkologine liga dažnai tiek pacientai, tiek jų artimieji susiduria su kokybiškos informacijos trūkumu bei įvairiais kitais iššūkiais, tarp kurių - neįgalių ir negalinčių apsitarnauti namuose, priežiūra, kuriai būtinos specifinės žinios bei įgūdžiai norint pagerinti pacientų būklę bei siekiant užkirsti kelią kitiems susirgimams.

Siekiant įgyvendinti projekto tikslą – stiprinti POLA, POLA narių ir POLA bendruomenės narių gebėjimus teikti priežiūros ir pagalbos paslaugas neįgaliesiems ir negalintiems apsitarnauti žmonėms namuose bei pasiekti tikslinės grupės atstovus, suplanuotos kompleksinės priemonės, skirtos įgalinti  pagalbos ir priežiūros paslaugų teikimą onkologiniams pacientams:

    1. Grupiniai edukaciniai mokymai Vilniuje besigydantiems pacientams;

    2. Grupiniai edukaciniai mokymai Kaune besigydantiems pacientams;   

    3. Išvykstamieji grupiniai edukaciniai mokymai regionuose;

    4. Individualios  dietologų (mitybos specialistų) konsultacijos Vilniuje ir Kaune besigydantiems pacientams;

    5. Mokomųjų video ir leidinių parengimas bei sklaida.

Per visą projekto laikotarpį planuojama:

    - Suteikti ne mažiau nei 576 dietologų konsultacijas;

    - Suteikti žinias bent 630 asmenų;

    - Parengti 6 mokomuosius video ir 3 leidinius.

Projektas įgyvendinamas bendradarbiaujant su Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA), LSMU Kauno klinikomis ir Vaikų retų ligų asociacija.

Projekto vertė – 183 339,24 Eur. 





Atnaujinta 2019-08-14 10:51