Atgal

Lokalaus ir išplitusio (oligometastatinio ir metastatinio) prostatos vėžio diagnostika ir gydymas

   Geg. 13, 2019

            

 

Gerbiami kolegos,

Norime Jus pakviesti į EBU mokslinę konferenciją „Lokalaus ir išplitusio (oligometastatinio ir metastatinio) prostatos vėžio diagnostika ir gydymas“, kuri vyks šių metų gegužės 13 – 16 dienomis Vilniuje, Nacionalinio vėžio instituto (NVI)  konferencijų salėje bei operacinėje, Santariškių g. 1, 08660 Vilnius, Lietuva

Mokymų metu paskaitas skaitys ir praktinius užsiėmimus ves gydytojai urologai, radioterapeutai, chemoterapeutai bei mokslinės laboratorijos darbuotojai. EBU mokymų trukmė 2+2 dienos.  Kiekvieną dieną vyks MDK komisijos susirinkimas, kurio metu bus aptariami 5-10 pacientų, sergančių prostatos vėžiu gydymo planai. Svečiai ciklą pasirenka savo nuožiūra arba dalyvauja abiejuose mokymuose.

Dvi mokymų dienos (pirma ir antra renginio dienos) skirtos lokalaus prostatos vėžio diagnostikos ir gydymo standartams aptarti. Jų metu paraleliai vyks du satelitiniai renginiai. Pirmasis skirtas slaugytojų apmokymams: asistavimas operacinėje, pasiruošimas prostatos biopsijai bei pooperacinė slauga ir priežiūra. Antrasis skirtas gydytojams – kurio metu vyks tiesioginė video transliacija iš operacinės: laparoskopinė operacija RP su nervinio pluošto išsaugojimu, panaudojant specialų NBI apšvietimą. DEX pritaikymas laparoskopinėse operacijose (robotizuota ranka).

Metastatinio prostatos vėžio diagnostikos ir gydymo galimybėms apžvelgti skiriamos kitos 2 mokymosi dienos (trečia ir ketvirta renginio dienos) . Paskaitų metu bus apžvelgta: išplitusio prostatos vėžio diagnostikos standartai, chemoterapinis gydymas, kaulinių metastazių gydymas Radžiu 223. Pirmą dieną vyks satelitiniai pranešimai, kurių metu kviestiniai svečiai iš Švedijos ir Estijos skaitys pranešimus skirtus slaugytojoms tema: asistavimo laparoskopinėms operacijoms onkourologijoje ypatybės. II demonstracija. Taip pat paraleliai vyks tiesioginė transliacija iš onkourologinės operacinės, kurios metu bus atliekama laparoskopinė radikali prostatektomija su limfmazgių pašalinimu ir papildoma nervinio pluošto detekcija su NBI. Robotizuota ranka (DEX).

 Ketvirta diena skirta išplitusio prostatos vėžio gydymo spinduline terapija aptarimui ir pristatymui. Taip pat vyks satelitinis renginys, kurio metu svečias iš Prancūzijos skaitys paskaitą pooperacinio šlapimo nelaikymo diagnostikos ir gydymo tema. Numatoma praktinė demonstracija ir raiščių įdėjimo operacija.

Lauksime atvykstant!

PROGRAMA  TRANSLIACIJA

REGISTRACIJA





Atnaujinta 2020-07-15 22:40