Atgal

II-oji tarptautinė EBU mokslinė – praktinė konferencija „Lokalaus ir išplitusio (oligometastatinio ir metastatinio) prostatos vėžio diagnostika ir gydymas“

   Vas. 24, 2020

II-oji tarptautinė EBU mokslinė – praktinė konferencija „Lokalaus ir išplitusio (oligometastatinio ir metastatinio) prostatos vėžio diagnostika ir gydymas“

2020 m. vasario 24 – 27 d. Vieta: NVI konferencijų salė ir Onkourologijos skyriaus operacinės, Santariškių g. 1, Vilnius, Lietuva

Konferencija skirta gyd. urologams, radiologams, onkologams – chemoterapeutams, onkologams – radioterapeutams, slaugytojams, rezidentams ir biomedicinos technologams.
Registracijos pradžia – 8.30 val.

Konferencijos programą ČIA.

Registracijos puslapis čia:  https://www.ebu2020.eu/

Pranešimai bus skaitomi anglų kalba.

Nacionalinis vėžio instituto onkourologijos skyrius, kaip prostatos vėžio kompetencijos centras, parengė du mokymo ciklus, skirtus diagnozuoti ir gydyti vietinį ir pažengusį (oligometastazinį ir metastazavusį) prostatos vėžį. Konferencijos metu paskaitas ir seminarus organizuos gydytojai urologai, radiologai, medicinos onkologai, radioterapeutai ir moksliniai tyrėjai.

EBU kursų mokymo trukmė yra 2 + 2 dienos. MDK susitikimai vyks kiekvieną dieną, kurie yra skirti pacientams, sergantiems vietiniu ir išplitusiu prostatos vėžiu, gydymo planams aptarti. Konferencijos svečiai gali pasirinkti pageidaujamą ciklą (1–2 dienos arba 3–4 dienos) arba dalyvauti abiejuose cikluose.

Pirmoji mokymo diena yra skirta aptarti vietinio prostatos vėžio diagnozavimo ir gydymo standartus. 2 mokymų dieną bus vedamas praktinis demonstravimas iš operacinės: laparoskopinė radikali prostatektomija su nervinių skaidulų išsaugojimu; DEX pritaikymas atliekant laparoskopines operacijas (robotizuota ranka), taip pat bus demonstruojama atvira radikali prostatektomija su nervinių skaidulų išsaugojimu.

Antrą dieną bus atliekamas praktinis TRUS demonstravimas, įskaitant histoskenavimą, transperinealinės saturacinės prostatos biopsijos atlikimą ir prostatos biopsiją atliekant MRT / UG vaizdų sintezę. Taip pat bus galimybė stebėti prostatos HDR procedūrą.

Metastazavusio prostatos vėžio diagnostikos ir gydymo galimybės bus apžvelgtos per kitas 2 EBU mokymo dienas (3 ir 4 renginio dienos. Paskaitose bus pristatyti lokaliai pažengusio prostatos vėžio ir metastazavusio prostatos vėžio gydymo standartai, įtraukiant: antiandrogenų terapiją, gydymą Abiraterono acetatu, imunoterapiją ir chemoterapiją, bei kaulų metastazių gydymą „Radžiu 223“.

Ketvirtoji diena skirta kastracijai jautraus ir nejautraus prostatos vėžio gydymui apžvelgti, taip pat stereotaksinei terapijai aptarti. Ketvirtąją renginio dieną bus demonstracija ir praktiniai mokymai iš operacinės: laparoskopinė radikali prostatektomija su dubens limfmazgių pašalinimu, taip pat bus pristatyta pooperacinio šlapimo nelaikymo gydymo operacijos technika. Taip pat bus organizuojama ekskursija po branduolinės medicinos skyrių.

*Renginyje bus fotografuojama ir (arba) filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas(-a) renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ir (arba) vaizdo įrašai gali būti viešinami (pavyzdžiui, socialinio tinklo paskyroje, interneto svetainėje, žiniasklaidos portaluose, kitose žiniasklaidos priemonėse ir pan.). Renginio lankytojų vaizdo duomenų viešinimas susijęs su informacijos apie renginį viešinimu.

 

Vaizdo medžiaga iš pirmosios EBU konferencijos:

  

    





Atnaujinta 2020-07-15 22:36