Atgal

Kun. A. Toliato palinkėjimas: „Kad gausiai nuklotas stalas ir dovanos neužstotų tikrųjų dovanų“

   Gru. 07, 2022

Laukiant gražiausių žiemos švenčių NVI bendruomenė susibūrė į Advento renginį - „Susitikimą prieš Kalėdas“ su kunigu Algirdu Toliatu. Susirinkusius kunigas Algirdas Toliatas sveikino su artėjančiomis šv. Kalėdomis, dalinosi mintimis, kaip įsitraukus į prieššventinį šurmulį nepamiršti svarbiausių - nematerialių dovanų.  

„Kalėdos iš tikrųjų yra dovanojimo laikas. Tai gilesnio dovanojimo laikas, negu mes įprastai išgyvename. Pasikeitimas dovanomis, gausus stalas, be abejo, visa tai yra labai gerai, bet taip kartais nutinka, kad nuklotas stalas ir dovanos gali užstoti tikrąsias dovanas.

Turiu galvoje, sugebėjimą vienas kito atsiprašyti. Gyvenimas toks yra, kad pasitaiko visokių dalykų, skaudulių – išsakytų arba neišsakytų. Juk tikriausiai teko girdėti tokį terminą „pykčio greitis“. Tada, kai kalbi, o jau gailiesi dėl to, ką sakai. Dažniausiai būna taip – kaupiasi, kaupiasi o kai pasakai, pagalvoji – gal ir nevertėjo... Viskas pastatyta ant pasitikėjimo ir pagarbos platformos. Išsprogdinti dalykus labai lengva. Vėl atgal atkurti – sunkiau. Nesakyti nieko – ne sprendimas. Kaupiasi viduje – vėlgi negerai.

Motina Teresė yra pasakiusi labai gražius žodžius – didžiausias menas gyvenime yra išmokti pasakyti „ne“ , bet taip pasakyti, kad nueidamas žmogus jaustųsi gavęs pozityvų atsakymą.

Žmogui, pacientui, kolegai, šeimoje  – yra neįmanoma, kad netektų pasakyti „ne“. Tai yra alinantis dalykas – nepasakyti, bet dažnai vidinis barjeras laiko mus nuo pasakymo „ne“. Atrodo, kad sugriausiu gyvenimą, būsiu blogas.

Labai kaledinė tema – kaip išmokti pasakyti „ne“. Tai yra sudėlioti prioritetus, padaryti savo gyvenime svarbius dalykus svarbiausiais. Tai yra menas. Visur tai galioja – ar bažnyčioje, ar moksliniuose dalykuose – juk pradedam nuo hipotezės. Kuo toliau eini, tuo daugiau matai, ten pakrapštei – atsiveria daugiau, dar pasigilinai – dar daugiau. Hipotezė yra kelio dalis, ji buvo reikalinga, tam, kad pradėtume kelionę. Kad sužinotume, kad ji buvo neteisinga, o pakelyje atrasti dar daug niuansų.

Su tikėjimo dalykais yra labai panašiai. Mes keliaujame, atrandame“, – kalbėjo kunigas Algirdas Toliatas.

NVI darbuotojai taip pat gavo autografus ant kunigo Algirdo Toliato knygų.

 „Susitikimo prieš Kalėdas“ akimirkos - nuotraukų galerijoje.





Atnaujinta 2022-12-07 11:38