Atgal

Kalėdiniame renginyje tradiciškai įteiktos prof. K. Pelčaro stipendijos

   Gru. 27, 2022

Pasitinkant šv. Kalėdas Nacionalinio vėžio instituto darbuotojai gausiai susirinko į šventinį renginį – kalėdinį rytmetį. Su šventėmis kolektyvą pasveikino NVI vadovas dr. Ernestas Janulionis.

Pratęsiant Instituto tradiciją buvo įteiktos šių metų prof. Kazimiero Pelčaro vardo stipendijos. Lietuvos lenkų medikų sąjungos vadovė Eleonora Kvaščevičienė pasveikino laureatus – Imunologijos laboratorijos jaunesniąją mokslo darbuotoją dr. Karoliną Žilionytę ir Onkologinės radioterapijos skyriaus gydytoją onkologą radioterapeutą dr. Jurą Kišoną. Drauge atvykęs Nepriklausomybės akto signataras ir geras NVI bičiulis Česlav Okinčic pasidžiaugė, kad net ir sunkmetyje nuolatiniai šios gražios tradicijos rėmėjai Lenkijos farmacijos įmonė „Polfa Tarchomin ir bendrovė „Orlen Lietuva" skyrė lėšų paremti jaunuosius mokslininkus.

Prof. K. Pelčaro  stipendijos įteiktos jau penktą kartą.

Šventinio renginio dalyviams kalbėjo ir praėjusių metų prof. K. Pelčaro stipendijų laureatai – specialiai sukurtame video kolegos pasidalijo savo mintimis apie mokslo reikšmę, apie šių laikų mokslininko vietą bendroje kovoje prieš vėžį, apie tai, ką reiškia mokslinė veikla gydytojui, palinkėjo visiems gražių ateinančių švenčių.

Prieš Kalėdas padėkoti skubėjo ir Nacionalinės krūties ligų asociacijos prezidentė Aušra Bružienė – įteikė padėkas NVI darbuotojoms, talkinusioms vykdant bendrą NKLA, NVI ir LINDEX projektą "Genetinis ištyrimas mamoms ir dukroms".

NVI bendruomenė šentinį rytmetį  klausėsi Vyganto Kazlausko ir Tomo Varnagirio šventinio koncerto "Grįšiu prieš Kalėdas". Vėliau bendruomenė šventiniais palinkėjimais dalijosi prie kavos puodelio. 

Renginio akimirkos - nuotraukų galerijoje.





Atnaujinta 2022-12-27 10:36