Atgal

NVI gydytojai radiologai žiniomis apie krūtų ligų diagnostiką dalijosi su Utenos ligoninės medikais

   Bal. 20, 2023

Nacionalinio vėžio instituto specialistai tęsia išvykstamuosius mokymus šalies regioninėse ligoninėse. Balandį seminaras apie radiologinę krūtų ligų diagnostiką įvyko Utenos ligoninės medikams. Šiuo seminaru siekta pakelti antro lygio sveikatos priežiūros specialistų kvalifikaciją, pasidalyti didele šios radiologijos srities patirtimi, aptarti aktualijas.

Seminaro „Krūtų ligų diagnostika multimodaliniais radiologiniais tyrimais. Ką reiktų žinoti antro lygio asmens sveikatos priežiūros specialistui-gydytojui radiologui? Praktiniai radiologinės diagnostikos aspektai“ teoriją ir praktines užduotis kolegoms iš Utenos pristatė NVI gydytoja radiologė Jekaterina Šemetova-Pocė. Seminaro programos vadovė – NVI Diagnostinės ir intervencinės radiologijos skyriaus vedėja dr. Jurgita Ušinskienė.

Utenoje vykusio seminaro teorinėje dalyje J. Šemetova-Pocė medikams iš Utenos pristatė temas apie krūties ligas, krūties vėžį, krūtų radiologinę anatomiją, diferencinę radiologinę diagnostiką, radiologinį krūtų ištyrimą, algoritmą, mamogafijos, ultragarso, magnetinio rezonanso tyrimus, pasakojo, kaip reikia vertinti mamografijas, nuo ko pradėti krūtų apžiūrą ultragarso tyrimu, pasakojo apie krūtų tankio svarbą.

Praktinėje seminaro dalyje Utenos ligoninės radiologai priėmė ir apžiūrėjo pacientes, sudarė joms tyrimų planą, atliko reikiamus tyrimus, klasifikavo ir analizavo diagnozuotus darinius. Taip pat vyko vaizdų analizė, koreliavimas, sugretinimas, saugojimas, tyrimo protokolavimas, išvados formulavimas.

Seminaro dalyviams buvo išduotas 5 valandų kvalifikacijos kėlimo pažymėjimas.

NVI Diagnostinės ir intervencinės radiologijos skyriaus radiologai tęsia ne pirmus metus vykdomus išvykstamuosius mokymus bei seminarus, taip pat organizuoja mokymus institute, kur ne tik sukaupta didelė klinikinė patirtis, bet ir sukurta materialinė bazė, leidžianti taikyti šiuolaikinius diagnostikos metodus. Mokymuose dalyvauja ne tik Lietuvos gydymo įstaigų specialistai, bet ir  kolegos iš kaimyninių šalių.

 





Atnaujinta 2023-04-20 11:15