Atgal

Nauja paroda Konsultacinės poliklinikos antrame aukšte: Natalijos Kriščiūnienės-Kumpaitienės tapybos darbai

   Lie. 21, 2023

"Tapyba man – tai laimės uostas, kuriame norėčiau būti amžinai ir tyliame džiaugsme stebėti teptuko šokį drobėje... Tai tikras meditacijos procesas, laimės ir gyvenimo prasmės ieškojimas. Jame pasisemiu geros energijos ir ją įamžinu", – sako Natalija Kriščiūnienė-Kumpaitienė. 

Savo optimizmu, gyvenimo gražiųjų spalvų matymu autorė tikisi praskaidrinti nuotaiką žmonių, atvykusių į Nacionalinį vėžio institutą dėl sveikatos bėdų. "Tikiu, kad menas gali sustiprinti viltį pasveikti, pakelti dvasią, pažadinti ryžtą. Taip pat ir pro šalį skubantys medikai, manau, metę akį į mano darbus bent jau nusišypsos ir pagalvos apie kažką gražaus, lengvo, uždegančio. Juk visai nesudėtinga pažvelgti į pasaulį kitu žvilgsniu", – tikisi autorė.

Apie autorę ir parodą

Natalija Kriščiūnienė-Kumpaitienė gyvena ir kuria Vilniuje. 1985 m. baigė Vilniaus dailės akademiją. 1997 m. pradėjo dalyvauti parodose. Nuo 2004 m. yra Vilniaus menininkų klubo "Plekšnė" narė. Surengė  17 personalinių parodų Lietuvoje ir užsienyje.

Pasak menotyrininkės Nijolės Nevčesauskienės, tai aktyvi, kūrybinga, nuolat besišypsanti menininkė. "Jos optimistinis būdas atsispindi ir kūryboje. Menininkė kuria laisvas, nevaržomas kompozicijas. Sodrios spalvos kiekvienam darbui suteikia ryškią nuotaiką.

Dominuojantis šiltas koloritas, dažnai pasikartojantys saulės ir šviesos motyvai veikia optimistiškai. Natalija mato pasaulį, lyg mažas vaikas: gerą, šviesų, pilną džiaugsmo ir paslapčių. Jos darbuose ryškus  muzikalumo, harmonijos siekimas: kuriamos subalansuotos kompozicijos ir  proporcingas, linijų, formų ir spalvų ritmas.

Tapytojos kūryboje vyrauja abstraktūs vaizdai, simboliniai motyvai, gamtos ir žmogaus santarvės ženklai, kuriems suteikiama savita kūrybinės apeigos dvasia. Menininkė tobulai valdo dekoratyvinę plastinę meno kalbą. Subtili tapybinė maniera, išvystyta individuali poetinė stilistika perteikia jautrios kūrėjos pasaulį, kuris susilaukė nemažai gerbėjų. N. Kriščiūnienės-Kumpaitienės paveikslai pateko į daugelį kolekcijų Lietuvoje ir užsienyje."





Atnaujinta 2023-07-21 12:54