Atgal

NVI lankėsi Taivano sveikatos apsaugos viceministras ir Taivano atstovybės Lietuvoje vadovas

   Rgs. 05, 2023

Nacionaliniame vėžio institute lankėsi Taivano sveikatos apsaugos viceministras Wang Pi-Sheng su ministerijos atstovais, Taivano atstovybės Lietuvoje vadovas Eric J. Y. Huang su delegacija. Svečiai lankėsi NVI Diagnostinės ir intervencinės radiologijos ir Išorinės spindulinės terapijos skyriuose, susipažino su įstaigos veikla.

NVI dirbantys specialistai svečius supažindino su šiuolaikinėmis vėžio diagnostikos ir gydymo galimybėmis, NVI naudojamomis technologijomis, pasakojo apie personalizuotą vėžio gydymą.

„Labai didžiuojamės, kad turime puikų personalą, įrangą, dirbame kaip šauni komanda, kurios tikslas – kokybiškos paslaugos mūsų pacientams. Turime bendrą strategiją, vėžio registrą. Turime privalumų – NVI savo istoriją skaičiuoja nuo 1931 m. Kaip specializuota onkologijos įstaiga čia, Santariškių medicinos miestelyje, Vilniaus pakraštyje įsikūrėme 1979 m., esame ženkliai prisidėję kuriant onkologijos tradicijas Lietuvoje, “ – kalbėjo NVI vadovas dr. Ernestas Janulionis.

Per susitikimą taip pat buvo aptartas NVI bendradarbiavimas su kolegomis iš Taivano.

„Kartu su Taivanu vykdome bendrą klinikinį tyrimą apie endometriumo vėžio diagnostiką, esame pateikę savo pacientų tyrimų pavyzdžius. Labai tikimės, kad panašius tyrimus kartu su kolegomis iš Taivano galėsime vykdyti ir ateityje,“ – kalbėjo NVI Klinikinių tyrimų grupės vedėja dr. Edita Baltruškevičienė.





Atnaujinta 2023-09-05 14:02