Atgal

Dr. Dianos Žilovič apgintoje disertacijoje ieškota genetinių biožymenų ankstyvajai kiaušidžių vėžio diagnostikai

   Rgs. 12, 2023

Rugsėjo 7 d. Vilniaus universitete Nacionalinio vėžio instituto Onkoginekologijos skyriaus gydytoja akušerė ginekologė Diana Žilovič apgynė disertaciją „Kiaušidžių vėžio genetiniai žymenys” biologijos mokslo krypties daktaro laipsniui gauti.

Disertacija rengta 2018–2022 metais Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro Biomokslų institute ir Nacionaliniame vėžio institute. Mokslinius tyrimus rėmė Nacionalinio vėžio instituto mokslo fondas.

Moksliniai vadovai prof. dr. Gražina Slapšytė (nuo 2018-10-01 iki 2019-09-30) ir prof. dr. Sonata Jarmalaitė (nuo 2019-10-01 iki 2022-09-30).

„Kiaušidžių vėžys yra dažniausia moterų mirtingumo nuo onkoginekologinių ligų priežastis ir šiai dienai nėra jokių efektyvių ankstyvosios diagnostikos metodų. Todėl su komanda atlikome tyrimą „Kiaušidžių vėžio genetiniai žymenys“, ieškodami ankstyvosios diagnostikos metodo ir genetinių biožymenų iš gimdos ertmės nuoplovų.

Šie keturi metai buvo sunkūs, bet labai įdomūs. Nuoširdžiai dėkoju Nacionaliniam vėžio institutui už suteiktą galimybę ir paramą vykdant šį mokslinį darbą. Esu ypač dėkinga mokslinio darbo vadovei prof. Sonatai Jarnalaitei už pasitikėjimą, nuostatas siekti kuo geresnių darbo rezultatų, padrąsinimą, palaikymą ir galimybę arčiau pažinti mokslą. Dėkoju visai komandai, NVI Onkoginekologijos skyriaus vedėjai gydytojai Rūtai Čiurlienei, skyriaus kolegoms bei Genetinės diagnostikos laboratorijos kolegoms. Taip pat esu dėkinga savo šeimai, ypač savo vyrui už visapusišką palaikymą ir supratimą“ – parašė dr. Diana Žilovič savo FB paskyroje.

Sveikiname dr. Dianą Žilovič!





Atnaujinta 2023-09-12 14:21