Atgal

„Life Sciences Baltics“ dienomis NVI apsilankė Taivano mokslininkų delegacija

   Spa. 03, 2023

Po penkerių metų į Vilnių sugrįžo didžiausias Baltijos šalyse gyvybės mokslų forumas „Life Sciences Baltics“ – rugsėjo 20-21 d. gyvai susitiko, diskutavo ir dalijosi įžvalgomis bei idėjomis beveik tūkstantis gyvybės mokslų ekspertų iš viso pasaulio, o Taivano delegacija apsilankė Nacionaliniame vėžio institute.

Forumo tikslas – suvesti drauge tuos, kurie ieško mokslinių partnerių tyrimams ar naujų finansavimo šaltinių ir turinčius verslo idėjų, kurios galėtų būti realizuojamos bendradarbiaujant. „Life Sciences Baltics“ siūlo daugybę variantų įsitraukti, dalyvauti ir įgyvendinti netikėčiausias įdėjas ir net surasti klientų, kuriems tai aktualu. Mokslo ir verslo žmonės, investuotojai ir politikai diskutavo apie tai, kas aktualu šiandien ir kas bus aktualu rytoj.

Pagrindine forume šiemet pasirinkta vėžio tema – naujų biotechnologijų galimybės, jų paieškos, mokslinių tyrimų fokusas. Pratęsdama  „Life Sciences Baltics“ vykusias diskusijas Nacionaliname vėžio institute apsilankė Taivano Nacionalinės mokslo ir technologijų tarybos atstovų delegacija.

Pažintinis susitikimas buvo skirtas išsiaiškinti NVI mokslinį potencialą, galimybes bendriems abiejų šalių moksliniams tyrimams. Abi institucijos pristatė savo kompetencijas ir potencialą, pasiekimus vėžio tyrimų srityje, aptarė galimą bendradarbiavimą, numatė galimus sekančius bendradarbiavimo etapus.

„Taivanas ir Lietuva vienodai stipriai vertina nepriklausomybę, puoselėja aukštomis technologijomis grįstą mokslą, mokslo pasiekimus pasitelkia kovai su vėžiu. Tikiu, kad glaudus bendradarbiavimas su Taivano mokslininkais atvers didesnes galimybes proveržiui vėžio tyrimuose, o praktinis mokslo pasiekimų taikymas klinikoje suteiks daugiau vilčių įveikti šią sunkią ligą,“ – pasakė po susitikimo prof. Sonata Jarmalaitė.

Svečiai lankėsi visose NVI laboratorijose, gyvai domėjosi NVI mokslininkų darbu, rado daug panašumų tyrimuose ir ligų spektre. „Ypač žavėjosi prof. Ričardo Rotomskio mikroskopija, nanotechnologijomis. Mes su kolega iš Taivano sutarėme kartu tyrinėti retų navikų genetinį profilį,“ – pasakė prof. S. Jarmalaitė.

 

 





Atnaujinta 2023-10-03 15:30