Atgal

Rožinė dovana įteikta ir kolegoms: įvyko tarptautinis seminaras gydytojams radiologams

   Spa. 23, 2023

Spalio 20 d. Nacionaliniame vėžio institute radiologijos specialistai savo kvalifikaciją kėlė tarptautiniame seminare „Nacionalinio vėžio instituto Krūtų diagnostikos akademija: mamografijos pagrindai“.

Seminare buvo aptariami ir analizuojami kertiniai mamografijos dalykai: krūties tankio įvertinimas, diferencinė krūties ligų diagnostika, profilaktinės ir diagnostinės mamografijos praktiniai atvejai, savarankiška radiologinė diagnostika, atvejų aptarimas, vyko praktiniai mokymai radiologo darbo vietoje. Seminarui buvo paruošta daugiau darbo stočių, nei planuota, dalyviams buvo pateikti mamografijos aprašymo ir ilgalaikės stebėsenos šablonai.

„Rožinio spalio – krūties vėžio žinomumo mėnesį, NVI Diagnostinės intervencijos ir radiologijos  skyrius pasitiko su moto: „Skleisk žinią, tobulinkis, pasitikrink“. Šį mėnesį ne tik kviečiame moteris tikrintis krūtis profilaktiškai, bet ir suorganizavome tobulinimosi praktinius seminarus gydytojams radiologams, radiologijos gydytojams rezidentams. Gydytojai turėjo galimybę susipažinti su mamografijos vertinimo principais, išbandyti savo jėgas diagnozuojant krūties vėžį ir padirbėti su specializuotomis mamografinėmis radiologo darbo stotimis, kurios NVI pasiekė iš Lenkijos GE HealthCare įmonės dėka – bendra mokymams pristatytų 11 stočių vertė siekė 200 tūkst. eurų.

Krūties vėžio atvejus ir teorines paskaitas paruošė gydytojos radiologės dr. Rūta Briedienė, Audronė Skaisgiryte ir Jekaterina Šemetova Pocė. Jos konsultavo seminaro dalyvius ir dalijosi praktiniais aspektais vertinant mamografinius vaizdus. Seminaro dalyviai dėkojo už galimybes ir klausė, kada bus pratęsimas,“ – apie seminarą pasakoja NVI Diagnostinės ir intervecinės radiologijos skyriaus vedėja dr. Jurgita Ušinskienė.





Atnaujinta 2023-10-23 12:33