Atgal

Kalėdines dovanas pacientams atgabeno DHL Lietuva ir Nacionalinė krūties ligų asociacija: moterims – šalius, vyrams – kaklaraiščius

   Lap. 30, 2023

Paskutinio metų mėnesio išvakarėse ir pradedant kalėdinių švenčių metą NVI Chemoterapijos su dienos stacionaru skyriuje su dovanomis apsilankė mielos viešnios: UAB „DHL Lietuva“ kokybės ir aplinkosaugos vadovė Jurgita Tamulytė-Bilinkevičienė ir jos kolegė Dominyka Dovidaitytė. Prie jų prisijungė Nacionalinės krūties ligų asociacijos (NKLA) prezidentė Aušra Bružienė. Atgaivintos „Grožio popietės“, kai įvairiems susitikimams, grožio pamokėlėms, renginukams kviečiami skyriuje besigydantys pacientai.

Atstovaudamos įmonei DHL “Lietuva UAB”, pakankamai tolimą nuo Nacionaliniame vėžio institute vykstančio darbo, nuo čia besigydančių onkologinių pacientų problemų, viešnios atgabeno šventinių dovanų –  skarų ir šalių moterims. Aušra Bružienė ir NKLA moterys dovanas paruošė vyrams – spalvingų kaklaraiščių ir šventinių peteliškių.

“Pati gerai pažįstu Jūsų įstaigą: esu čia gydžiusis, po to pakankamai dažnai tekdavo lankytis pasitikrinimui – tikrai nepasiklysiu Jūsų koridoriuose. Labai gerai suprantu paciento situaciją ir noriu patikinti, kad Jūs esate tokie patys, kaip ir mes, jau pasveikę ar sveiki žmonės. O nuotaikai paskaidrinti prieš šventes parengėme dovanų. Jau penktus metus mūsų įmonėje vykdoma globali kampanija pavadinimu “As One Against Cancer” – “Visi kaip vienas prieš vėžį”. Spalis skiriamas krūties vėžio prevencijai, o lapkritis prostatos ir sėklidžių vėžio prevencijai. Šiemet kilo mintis savo darbuotojų prašyti prisijungti prie kampanijos ir aukoti dailias skareles, kurios praverstų moterims, besigydančioms chemoterapija. Taip pat rinkome paramą per pyragų dieną,” – pasakė Jurgita.

Aušra Bružienė prisistatė, kaip 24 metus šioje įstaigoje dirbanti ir 10 šios įstaigos paciente esanti. “Puikiai žinau, kaip nėra paprasta pereiti per visus vėžio gydymo etapus, todėl esu tikra, jog mažos dovanos praskaidrina kasdienybę. Ypač tai svarbu tokiu metu, kai laukiame didžiųjų metų švenčių – Kalėdų. Šį kartą pagalvojome, kad norėtume pradžiuginti vyrus – kiekvienas gali išsirinkti kaklaraištį pagal savo skonį”, – pasakė Aušra.

Viešnioms padėkojo Chemoterapijos su dienos stacionaru skyriaus vedėja doc. dr. Birutė Brasiūnienė. „Dėkoju nuoširdžiai visų pacientų vardu už dovanas. Atgaivintos “Grožio popietės” – malonūs ir mieli susitikimai, kai mūsų skyriuje besigydančius pacientus, jų artimuosius nudžiugina atvykę meno, grožio, kitų sričių atstovai, suprantantys onkologinį pacientą ir norintys įvairiais būdais palengvinti jo kelią”, – pasakė doc. dr. Birutė Brasiūnienė.

 





Atnaujinta 2023-12-01 08:33