Atgal

NVI vyko mokymai apie krūties, storosios ir tiesiosios žarnos vėžio patikras

   Gru. 06, 2023

Atrankinės mamografinės patikros dėl krūties vėžio ir storosios ir tiesiosios žarnos vėžio patikros mokymai Nacionaliniame vėžio institute vyko lapkričio 27-28 dienomis. Renginį iniciavo Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos ir jos partneris Nacionalinis vėžio institutas. Finansavimo šaltinis - ES fondų investicijos.

„Mokymai buvo rengiami kartu su VULSK kolegomis. Mokymų tikslas - supažindinti su atnaujinamais storosios ir tiesiosios žarnos vėžio patikros programos  ir  Atrankinės mamografinės patikros dėl krūties vėžio programos vykdymo, kokybės užtikrinimo ir kokybės kontrolės reikalavimais, kurie bus patvirtinti Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymu. Taip pat apmokyti programose dalyvaujantį personalą kokybiškai teikti prevencines onkologinių ligų programų paslaugas.

Mokymai susideda iš dviejų etapų. Pirmo etapo metu programos rengėjai apmoko kolegas-lektorius, kurie antro etapo metu supažindins su atnaujinimais ir apmokys kitus specialistus -  daugiausiai šeimos gydytojus, gydytojus patologus, gydytojus radiologus, radiologijos technologus, administracijos darbuotojus,“ – komentuoja NVI prevencinių programų koordinatorė, gydytoja radiologė dr. Rūta Briedienė.

Mokymai yra finansuojami  iš Europos sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonę Nr. 08.4.2-ESFA-V-619 „Sveikatos priežiūros paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas onkologinių ligų srityje“, įgyvendinant projektą „Atrankinės patikros dėl onkologinių ligų programų efektyvumo didinimas Rytų regione“  Projekto kodas – 08.4.2-ESFA-V-619-01-0001.





Atnaujinta 2023-12-06 08:35