Atgal

Kalėdinės saldžiosios dovanos, 25 kg kūčiukų, išdalytos pacientams stacionaro skyriuose

   Gru. 20, 2023

Kalėdinių dovanų savaitę Nacionaliniame vėžio institute pratęsė onkologų bičiulė Dalia Beata Kasmauskaitė – tradiciškai iš Kauno atgabeno saldžiųjų dovanėlių pacientams ir medikams. „Duoti visada yra maloniau, negu gauti“, – sako Dalia Beata, jau dešimt metų vykdanti kalėdinę labdaros akciją NVI. 

„Man didelis malonumas paaukoti ir turėti tarsi šviesos ratą, kurį galiu atnešti ir padėti. Vienais metais su savo administratore ėjome per aukštus, užtrukome pusę dienos. Kai išėjome, jau buvo vakaras, mano kolegė, jauna, graži mergina įsėdo į automobilį ir pasakė: „Tai buvo geriausia diena mano gyvenime.“ Tąkart mes ėjome ir kiekvieną pacientą sveikinome, kiekvieną vaišinome. Pajutome tiek daug dėkingumo, nuoširdumo. Išėjome apsalusios,“ – sako Dalia Beata.

Pasak NVI vyriausiosios slaugos administratorės Nijolės Zadoreckaitės, jau lapkričio mėnesį pagalvojame apie išskirtinai malonų ponios Dalios Beatos vizitą, kurio sulaukiame kiekvienais metais prieš didžiąsias metų šventes.

„Stacionaro skyriuose besigydantiems mūsų pacientams dėmesys prieš šventes yra labai svarbu. O ir mūsų slaugytojų komanda nudžiuginama ir pamaloninama dėmesiu ir maloniomis dovanomis. Tikrai smagu buvo šį kartą su pagalbininkėmis padirbėti, suberti kūčiukus į maišelius kiekvienam pacientui, nuvežti šias dovanėles su kalėdiniais sveikatos palinkėjimais į kiekvieną skyrių“, – sako Nijolė Zadoreckaitė.

Mintis surengti labdaros akciją onkologiniams pacientams kilo iš Dalios Beatos šeimos patirčių. „Mano sesuo yra mirusi nuo ginekologinio vėžio. Tąkart, prieš dešimt metų, minint Kovo 8-ąją, sugalvojau šimto rožių kelią,“ – prisimena moteris.

Šimto rožių kelias iš Kauno į Vilnių – toks buvo pirmosios Dalios Beatos Kasmauskaitės kelionės šūkis prieš dešimt metų. Toje kelionėje ją lydėjo sūnus, vėlesniais metais prisijungė dukra, jaunosios kolegės iš jos biuro.

„Vėliau kilo idėja dovanoti maistą ir suteikti žmonėms džiaugsmo. Duoti visada yra maloniau negu gauti. Visada džiaugiuosi, kai kas nors su džiaugsmu tai priima,“ – sako Dalia Beata.

Šiemet Dalia Beata Kasmauskaitė Nacionaliniame vėžio instituto stacionare besigydantiems pacientams atgabeno 25 kg kūčiukų, o dirbantiems skyriuose medikams – 25 skalsius tortus, pagamintus laikantis sveikos mitybos taisyklių.  





Atnaujinta 2023-12-20 10:08