Atgal

„Betliejaus taikos ugnį“ daliję Šventaragio tunto skautai linkėjo pacientams vilties, taikos ir ramybės

   Gru. 21, 2023

„Nacionalinis vėžio institutas, mūsų manymu, yra būtent ta vieta, kur labiausiai reikia palaikyti viltį ir palinkėti taikos bei ramybės. Kasmet žiemą dalyvaujame pasaulinėje akcijoje „Betliejaus taikos ugnis“, kurios metu nešame taikos ir vilties simbolį, degančią ugnelę, į Nacionalinį vėžio institutą, kur linkėdami vilties ir sveikatos ją dalijame žmonėms, kurie dėl savo sunkios ligos negali sutikti Kūčių ir šv. Kalėdų namuose su savo šeima“, – sako Gabija Didžiokaitė, nenuilstanti gražios skautų akcijos iniciatorė ir organizatorė NVI.

Iš Betliejaus taikos ugnis per Europos šalis lėktuvais ir traukiniais kasmet atkeliauja į Lietuvą. Lietuvos skautai iš Lenkijos charcerų ugnį perima ant Lietuvos-Lenkijos sienos ir gabena tiems, kuriems labiausiai reikia palaikymo.
 
Betliejaus taikos ugnies akciją skautai pradėjo NVI koplyčioje, koplyčios žvakes nuo žibinto prisidegė kapelionas Gintaras Petronis. NVI stacionaro skyriuose didžiųjų metų švenčių laukiantys arba jau namo besiruošiantys pacientai mielai degėsi nuo skautų atgabentos ugnies savo žvakes, aiškinosi, jog užgęsinę ir vėl uždegę savo žvakę, galės Betliejaus taikos ir vilties ugnimi pasidalyti su kitais.
 
Žvakes nuo Betliejaus taikos ugnies žibinto prisidegė ir tą pavakarę skyriuose dirbę medikai.
 
Šventaragio tunto skautai ir bendruomenė, susikūrusi prieš kelis metus, auga ir stengiasi atlikti kuo daugiau įvairių prasmingų darbų Lietuvai. Tokį savo užsibrėžtą tikslą Tėvynės labui planuoja vykdyti kasmet, o bendruomenei augant šalia tradicinių gerųjų darbų inicijuoti ir vis daugiau papildomų įvairiausių akcijų ir iniciatyvų. 
 
Betliejaus taikos ugnis  – simbolinė akcija, skirta žmonijos taikai ir brolybei. Ji buvo pradėta 1986 m. Austrijoje, Linco mieste. Kasmet ypač pasižymėjęs vaikas iš Austrijos keliauja į Palestiną ir Betliejuje uždega žvakę, kuri lėktuvu, specialioje kapsulėje, transportuojama į Vieną. Iš pradžių ugnis yra platinama po visą šalį, o vėliau ir po Europą. Šią Betliejaus Taikos Ugnies nešimo užduotį visose šalyse atlieka tų valstybių skautai.




Atnaujinta 2023-12-21 10:28