Atgal

Prieš pat šv. Kalėdas – šventiniai NVI šeimos pusryčiai, koncertas ir padėkos kolegoms

   Gru. 27, 2023

Laikotarpis prieš šv. Kalėdas daugeliui asocijuojasi su šurmuliu, rūpesčiu ir skubėjimu. Neretas galvoja apie kalėdines dovanas, šventinį stalą, o kur dar kasdieniai darbai... Tačiau gražiausių žiemos švenčių išvakarėse NVI bendruomenė rado laiko stabtelti ir nusišypsoti kolegoms – Instituto kolektyvas būrėsi į Didžiąją prof. Kazimiero Pelčaro salę. Čia buvo dėkojama buvusiems ir esamiems NVI darbuotojams, skambėjo gražiausios Larisos Kalpokaitės, Daumanto Slipkaus ir Gintaro Šulinsko melodijos. Vėliau visi rinkosi pabendrauti į šventinius NVI šeimos pusryčius.

NVI direktorius doc. dr. Valdas Pečeliūnas, pradėdamas NVI šeimos pusryčius, priminė pakankamai visiems gerai žinomą posakį.

„Jeigu mes turime rūpestį, bėdą ir pasidalijame ja su artimuoju, su šeima, ta bėda sumažėja dvigubai. Jeigu mes turime džiaugsmą, šventę ir tuo pasidalijame su artimuoju, su šeima, tas džiaugsmas dvigubai padidėja. Aš manau, kad šitas posakis labai gerai apibūdina šeimą. Visi turime savo asmeninį supratimą ir išgyvenimus apie šeimą, bet vieną kartą metuose leiskite man mus vadinti ne struktūra, ne kolektyvu, ne komanda, bet šeima.

Šeimoje yra gyva atmintis, šeima atsimena. Tad šiandien pasveikinsime žmones, kurie praleido mūsų šeimoje daug metų, didžiąją dalį savo gyvenimo ir per praėjusius metus baigė savo veiklą šitoje institucijoje.

Nebūtinai šie žmonės, jų puikiosios savybės  buvo matomi išorėje, bet šeima juos matė. Taip pat pakviesime mūsų narius, kuriems padėkoti nori Mokslo taryba, Gydymo taryba, Slaugos taryba. Tai tie žmonės, kurie pagerina mūsų savijautą darbe, pagerina mūsų visų nuotaiką, kurie iš tikrųjų atstovauja šeimos vertybes“, – kalbėjo doc. dr. V. Pečeliūnas.  

Už kompetenciją, išmintį ir kantrybę 2021-2023 m. Instituto direktorius doc. dr. V. Pečeliūnas dėkojo buvusiam laikinajam NVI direktoriui dr. Ernestui Janulioniui. Už ilgametį profesionalų darbą NVI doc. dr. V. Pečeliūnas taip pat dėkojo šiemet darbinę veiklą baigusioms slaugytojoms: Benai Maziliauskaitei (Infekcijų kontrolės skyrius, nuo 1979 m. dirbo medicininių autoklavų aparatininke), Veronikai Vaišvilaitei (Anesteziologijos, reanimacijos ir operacinės skyrius, nuo 1990 m. dirbo operacinės slaugytoja), Janinai Misytei (Diagnostinės intervencinės radiologijos skyrius, nuo 1990 m. dirbo radiologijos technologe), Stasei Kirstukienei (Išorinės spindulinės terapijos skyrius, nuo 1979 m. dirbo radiologijos technologe), Linai Pankinienei (Brachiterapijos skyrius, nuo 1990 m. dirbo slaugytoja), Emilijai Garsevičiūtei (Chemoterapijos skyrius su dienos stacionaru, nuo 1979 m. dirbo slaugytoja), Violetai Garjonienei (Išorinės spindulinės terapijos skyrius, nuo 1978 m. dirbo radiologijos technologe).

NVI Mokslo tarybos pirmininkės doc. dr. Giedrės Smailytės vardu kolegoms taip pat dėkojo Mokslo tarybos sekretorius prof. Kęstutis Sužiedėlis. Už nuolatinę vertingą pagalbą dėkota Strategijos ir inovacijų skyriaus vyriausiajai specialistei Inesai Putelienei, Biomedicininės fizikos laboratorijos vyriausiajai specialistei Danutei Bulotienei, Administracijos vyriausiajai specialistei Ritai Karpičiūtei.

NVI Gydymo tarybos pirmininkas dr. Mantas Trakymas kolegoms įteikė nominacijas: gydytojai onkologei radioterapeutei Violetai Jurgelevičienei – už stiliaus pojūtį radioterapijoje ir  už jos ribų, abdominalinės chirurgijos gydytojai dr. Giedrei Rudinskaitei-Deloupolos – už interdisciplininį bendradarbiavimą, gydytojas rezidentas Irvinas Muliuolis nominuotas kaip naujas atradimas.

Nominacijas kolegoms taip pat įteikė NVI Slaugos tarybos pirmininkės pavaduotoja Audronė Pociūnienė. Nominacija „Didelė širdis“ atiteko Chemoterapijos su dienos stacionaru skyriaus ūkio reikalų tvarkytojai Halinai Nagrockienei, nominacija „Empatija“ įteikta Galvos-kaklo ir odos navikų chirurgijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytojai Žanai Mažulienei, nominacija „Gyvybingumas“ atiteko Bendrosios ir abdominalinio chirurgijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytojai Nijolei Žvinienei.

Po padėkų kolegoms Didžiojoje prof. K. Pelčaro salėje susirinkusi NVI bendruomenė klausėsi muzikinio kalėdinio atviruko. Jį atliko visiems gerai žinoma Larisa Kalpokaitė, džiazo pianistas Daumantas Slipkus ir gitaros virtuozas Gintaras Šulinskas. Po koncerto bendruomenė rinkosi į šventinius NVI šeimos pusryčius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Atnaujinta 2023-12-27 10:35