Atgal

NVI skaitytojų klubas tarpušvenčio susitikimą skyrė pasakoms

   Gru. 28, 2023

Lietuvos Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos informacija ir nuotraukos.

Gruodžio 28 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko NVI skaitytojų klubo susitikimas. Knygų aptarimai klube vyksta kartą per mėnesį, iš anksto sutartu ritmu. Kadangi šį kartą data išpuolė tarp dviejų didžiųjų metų pabaigos švenčių, nusprendėme kartu skaitomos knygos aptarimą perkelti į sausio mėnesį, o šį kartą kūrybiškai pabūti su pasakomis.

Anot vienos iš klubo vadovių Daivos Janavičienės, visa NVI skaitytojų klubo veikla turi biblioterapinių elementų, o šį kartą nusprendėme paįvairinti jau trečiąjį sezoną vykstančius susitikimus pačios kūrybiškai interpretuodamos pasaką apie Saulę ir Mėnulį. Pasaką skaitėme iš V. V. Landsbergio knygos „Briedis Eugenijus Uogieninas“ , nes čia ji turi ir tradicinių liaudies pasakos bruožų ir naujųjų laikų atspindžių. Pratęsdamos pasakos siužetą, susitikimo dalyvės savaip interpretavo Mėnuliui skirtą kelią ir būdus, kaip tą kelią atrasti ir pasiryžti juo eiti.

Labiausiai užsiėmimo dalyvėms patiko Danguolio personažas. Juk nuostabu, kai sutinki kažką, kas „užveda ant kelio“, pasako, kad esi svarbus ir reikalingas kitiems toks, koks esi.

Klubo vadovės Rasa Derenčienė ir Daiva Janavičienė linki, kad Naujieji metai visiems suteiktų ne vieną progą sutikti stebuklingą Danguolį ir patikėti savimi.

Klubo dalyvių žodžiais tariant – pats atėjimas į biblioteką, susitikimas su bendraminčiais jau veikia terapiškai. O buvimas saugioje emocinėje aplinkoje, nuoširdus pokalbis apie kartu skaitomą knygą, ilgam suteikia vidinio džiugesio.





Atnaujinta 2023-12-28 11:49